Din tainele vieţii şi ale universului - Scarlat Demetrescu

Din tainele vieţii şi ale universului - Scarlat Demetrescu
-10%
Preț: 76,50 RON
85,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 592
Format: 17x24

DESCRIERE

Din tainele vieţii şi ale universului - Scarlat Demetrescu

 

Creaţia Centrului

    Intr-o altă prelegere, am spus că Sfera-Tatar se dilată şi se atinge, din loc în loc, de faţa internă a Sferei-Mamar. Sfera-Tatar face în aceste puncte de contact protuberante pe suprafaţa sa şi, corespunzător lor, se creează adâncituri pe suprafaţa internă a Sferei-Mamar. Această dispoziţie fiind îndeplinită, din dreptul protuberantelor Sferei-Tatar sunt aruncate scântei, absorbite de Mamar.
    Când trece din Tătar în Sfera-Mamar, scânteia îmbracă materia neutră a Respiratorului. Prin acest fapt scânteia, parte din Dumnezeu, cu toate calităţile şi puterile Tatălui, devine o individualitate, un Dumnezeu în miniatură. Ieşind din Sfera-Tatar, particula devine o entitate separată de Tatăl.
    în Sfera-Tatar scânteia era o celulă a Tatălui. De îndată ce a ieşit din Colectivitatea Dumnezeu şi s-a îmbrăcat cu haina substanţei din Respirator, scânteia a devenit un candidat de duh. Ajunsă în Mamar, scânteia este îmbrăcată cu materia mamară şi, în acelaşi timp, este dememorizată.
    Sfera divină, denumită şi Dumnezeu, este compusă - după cum am mai spus - din trei corpuri sferice, care se învelesc unele pe altele, fiecare fiind formată dintr-o anumită materie: materia tătarului, materia respiratorului şi materia mamarului.
    In ansamblul ei, Sfera divină se comportă ca o fiinţă supra-eterică, formată din două părţi: una fecundatoare - pozitivă şi masculină; şi alta fecundată - feminină şi negativă. Adică această Fiinţă - uriaşă ca dimensiune, mai mare decât oricare din cele patru universuri - se auto fecundează, corespunzând din acest punct de vedere unei fiinţe hermafrodite de pe pământ. Sfera-Tatar fecundează Sfera-Mamar, iar după mii şi mii de ani petrecuţi în Sfera-Mamar, scânteile primite şi preparate de Fiii divini sunt trimise în unul din cele patru universuri.
    Aceste celule divine, aceste scântei-dumnezei, nu au nume, pentru că sunt miliarde nesfârşite. Să luăm un exemplu, pentru a face înţeles acest anonimat. Regele vostru priveşte poporul. El nu cunoaşte numele fiecărui cetăţean în parte. El înţelege şi vede în faţa sa o colectivitate de indivizi: poporul român. Poporul este un termen, fără a spune un nume propriu de individ. La fel şi cu duhurile. Ele sunt asemenea nisipului oceanelor, fără număr. Nu au nume, dar se disting între ele după culoarea lor.
    Culoarea unui duh este în legătură cu evoluţia sa. Astfel, duhurile Pământului - s-a mai spus - se împart în trei categorii mari: roşii, albastre şi albe. îngerii Pământului au culoarea albă aurie, iar sfintele duhuri au, pe lângă culoarea îngerilor, anumite decorări sau semne, care le indică rangul în ceata îngerilor. Există planete unde duhurile-oameni au culori verzi, albastre, violacee etc. Entităţile de pe fiecare planetă sau soare au culorile lor şi semnele aplicate pe culorile lor, indicând tot atâtea trepte, chiar în sânul aceleiaşi categorii de spirite.
    Nu poţi da un nume unui duh, ci ştii că este dintr-o anumită categorie. Când priveşti o ceată de vrăbii, ştii că sunt vrăbii, dar cum să le spui pe nume la fiecare? Nu li se poate da decât numele grupului din care fac parte. Jos, la suprafaţa pământului, fiecărui duh întrupat i se dă un nume. In spatiile infinite nu mai este posibil să se dea fiecărui duh un nume, ci cel mult numele grupului omogen format de acele duhuri: îngeri, arhangheli, serafimi, of animi etc. Prin urmare, Rafael, Mihail, Gabriel etc, nu este numele unei entităţi, ci numele gradului unei serii de îngeri.
    Tatăl nu se mai ocupă de evenimentele ce se vor petrece într-un sistem solar oarecare. El dă delegaţie Guvernatorilor solari şi planetari ca în numele Său şi după legile Sale, să conducă evoluţia acelui sistem planetar.
    Venind într-una din sferele create, pentru a îndeplini opera la care au fost trimise, duhurile superioare sunt silite să se asocieze câte trei la un loc, pentru a forma o forţă treimică. Trei entităţi conduc pe fiecare din miliardele de sori.
    Trei entităţi conduc miile de miliarde de planete de pretutindeni. Veşnic, o trinitate conduce totul. Această trinitate este înconjurată de un cordon fluidic, care, virtual, le obligă să lucreze totdeauna împreună, dând o singură directivă.

 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0447 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.