Doctorul memoriei - Tehnici simple si amuzante pentru imbunatatirea memoriei si intarirea capacitatii mentale

Doctorul memoriei - Tehnici simple si amuzante pentru imbunatatirea memoriei si intarirea capacitatii mentale
-15%
Preț: 18,62 RON
21,90 RON (-14,98%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-587-364-3
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

Doctorul memoriei - Tehnici simple si amuzante pentru imbunatatirea memoriei si intarirea capacitatii mentale - Douglas J. Mason, Spencer Xavier Smith

 

... uiți mereu unde îți lași cheile? 

 

... nu mai știi zilele de naștere ale prietenilor, iar atunci când îți este prezentat cineva îi uiți imediat numele?

 

... iți aduci aminte că trebuie să mergi la o întâlnire după ce a început deja?

 

Dacă primul lucru la care te gândești în urma acestor constatări este că te vei trezi în curând într-o lume fără amintiri, temerea ta este nefondată. Nu ți-ai pierdut mințile, ci doar cheile, iar între timp ai găsit cartea care te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria și să îți întărești capacitatea mentală. 

 

Pornind de la cele mai recente cercetări în domeniu, autorii ne oferă explicații clare despre modul în care funcționează memoria. Creierul uman este un organ mult mai complex, mai flexibil, mai maleabil și mai ușor de reînnoit decât se credea...

 

…………………

 

PROCESUL MEMORIEI

 

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți este că există un proces prin care rememorați. Mai simplu, introduceți informația în creier, rămâne acolo o perioadă și o scoateți mai târziu.

 

Fiecare dintre aceste trei etape distincte în cadrul procesului de memorare poartă o denumire. Aceste denumiri sunt: codificarea (primirea informațiilor), depozitarea (păstrarea informațiilor) și recuperarea (scoaterea la lumină a informațiilor).

 

Dar înainte de a intra în mai multe amănunte privitoare la aceste etape, să începem cu un exemplu pe care-l putem folosi drept punct de referință pentru explorarea celor trei stadii diferite ale memoriei.

 

……………

 

Codificarea

 

Prima etapă a procesului memoriei este numită codificare. În timp ce dumneavoastră ascultați melodia, creierul prelua date auditive neprelucrate (versurile și muzica) și le transforma într-un cod (un set de rețele neuronale) pentru a putea depozita informația pentru mai târziu.

 

Când v-ați dat seama că vă place melodia, probabil ați început să-i acordați mai multă atenție. Acest lucru a facilitat codificarea mai profundă a informației în creier. (Mai departe veți afla cât de importantă este atenția în timpul procesului de codificare ; vedeți capitolul 4).

 

În curând ați început să cântați odată cu melodia. Această repetiție (repetarea unui lucru iar și iar, până este bine fixat) a ajutat procesul de codificare să fixeze melodia și mai adânc în minte. (Veți afla despre repetiție în capitolul 5.)

 

Codificarea este punctul de intrare a informațiilor pentru a fi stocate în memorie. Dacă n-am codifica nimic, nu ne-am aminti nimic.

 

Acesta este de asemenea stadiul memoriei asupra căruia puteți avea cea mai mare influență. O codificare reușită duce la o memorie mai bună. Dacă informația nu este codificată corect, nu o mai puteți accesa.

 

Dacă deveniți conștient de modalitatea prin care codificați informația, acest lucru vă va ajuta nespus la îmbunătățirea memoriei. Cartea de față vă oferă multe strategii de îmbunătățire a codificării...

 

CUPRINS:

 

Introducere

 

Capitolul 1 Memoria – privire generală

Capitolul 2 Să începem – percepții și obiective

Capitolul 3 Relaxați-vă și amintiți-vă

Capitolul 4 Fiți atenți!

Capitolul 5 Introducerea și recuperarea informației

Capitolul 6 Adevărul despre plante, suplimente alimentare și tratamente alternative

Capitolul 7 Medicamente prescrise care vă pot influența memoria

Capitolul 8 Sfaturi, trucuri, instrumente și tactici pentru memorie

 

Concluzii.

Direcții viitoare

Bibliografie 

 

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvoltare personala

22,68 RON
25,20 RON (-10%)
Created in 0.0507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.