Dominatia masculina - Pierre Bourdieu

Dominatia masculina - Pierre Bourdieu
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 203
Format: 16x22

DESCRIERE

Dominatia masculina - Pierre Bourdieu

 
O imagine mărită

Fiind incluşi, ca bărbaţi sau femei, în obiectul pe care ne străduim să-l surprindem, noi am încorporat, sub forma unor scheme inconştiente de percepţie şi apreciere, structurile istorice ale ordinii masculine; riscăm, prin urmare, să recurgem, pentru a gândi dominaţia masculină, la nişte moduri de gândire care sunt ele însele un produs al dominaţiei.
 
Nu putem spera să ieşim din acest cerc decât cu condiţia de a găsi o strategie practică pentru efectuarea unei obiectivări a subiectului obiectivării ştiinţifice.
 
Această strategie, cea pe care o vom adopta aici, constă în transformarea unui exerciţiu de reflecţie transcendentală ce vizează să exploreze „categoriile înţelegerii" sau, cum spunea Durkheim, „formele de clasificare" cu ajutorul cărora noi construim lumea (dar care, dat fiind că provin din această lume, sunt, în cea mai mare parte, în acord cu ea, rămânând, în felul acesta, neobservate), într-un fel de experienţă de laborator: aceasta va consta în tratarea analizei etnografice a structurilor obiective şi a formelor cognitive ale unei societăţi istorice particulare, în acelaşi timp exotice şi intime, străine şi familiare, aceea a berberilor din Kabilia*, ca instrumentul unui travaliu de socioanaliză a inconştientului androcentric capabil să opereze obiectivarea categoriilor acestui inconştient*...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.