Domnul pătrat. La plimbare in lumea geometriei - Anna Cerasoli

Domnul pătrat. La plimbare in lumea geometriei - Anna Cerasoli
-10%
Preț: 41,40 RON
46,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 220
Format: 15x22

DESCRIERE

Domnul pătrat. La plimbare in lumea geometriei - Anna Cerasoli

 
... bunicule, tu ştiai că avem voie să spunem anumite minciuni?

—    Nu, eu cred că nu poţi să minţi.

—    în schimb, Marco s-a jurat că aşa este: avem voie să spunem minciuni în scop benefic.

—    în scop benefic?. Şi care ar trebui să fie acest scop benefic?

—    Nu ştiu... De exemplu, atunci când mama mă întreabă dacă mi-am făcut temele, eu răspund da şi dau fuga să le fac! Şi tu ai putea să spui astfel de minciunele: ea te întreabă dacă ai luat pastilele, tu răspunzi da şi alergi, mai bine alerg eu, să le iau din camera ta.
 
Şi eviţi o gâlceavă pe cinste! Iată scopul benefic. Pariez că pe vremea ta, toate minciunile erau interzise. Pe atunci, lumea era foarte severă, nu-i aşa? Eu sunt bucuros că m-am născut în lumea modernă. Deci vrei să îmi spui povestea aceea frumoasă?

—Ascultă, Filo, poate ar fi mai bine să adormi, mâine începe iar şcoala şi nu mai eşti obişnuit să te trezeşti de dimineaţă; îţi voi spune povestea mâine...
 
.........
 
... bine, să vedem dacă mă pot gândi la o poveste drăguţă. Aşadar, aşadar... A fost odată ca niciodată... A fost odată ca niciodată... Ideea este că eu nu am prea multă imaginaţie: prinţi, prinţese, dragoni, nave spaţiale... au fugit cu toatele din mintea mea!

-    Haide, bunicule, nu te descurajai Aşa îmi spui mereu: gândeşte-te puţin şi vei vedea că îţi va veni o idee.

—    Bine, încerc din nou. A fost odată... A fost odată... un pătrat!

—    Nuuu! Doar asta ştii să faci? Să vorbeşti iar despre matern atică? Eu sunt chiar ghinionist: nu mă puteam alege cu un bunic explorator sau cu un bunic care a regizat Războiul Stelelor? Iartă-mă, bunicule, nu voiam să te jignesc...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0433 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.