Dragostea. 12 povestiri - A. P. Cehov

Dragostea. 12 povestiri - A. P. Cehov
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-097-181-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 312
Format: 13x20

DESCRIERE

Dragostea. 12 povestiri - A. P. Cehov

 
... câtă demnitate şi cât farmec în acest mers de lebădă! Priviţi-o şi fiţi, vă implor, atenţi! În clipa când ridică braţul şi deschide gura, crăpăturile i se transformă în nişte ochi mari şi se umplu de strălucire şi de pasiune… niciunde nu veţi găsi asemenea ochi minunaţi.
 
Când ea, soţia mea, începe să cânte, când aleargă prin aer primele triluri, când încep să simt că sub efectul acestor sunete fermecate mi se linişteşte sufletul zurbagiu, priviţi-mi faţa şi veţi descoperi secretul iubirii mele.
 
— Nu- i aşa că e minunată? îmi întreb atunci vecinii. ei spun «da», dar pentru mine e puţin. Îmi vine să-l ucid pe cel căruia i-ar putea trece prin cap că femeia asta deosebită nu e soţia mea.
 
Uit tot ce- a fost înainte, nu trăiesc decât prezentul. Priviţi ce artistă e! Cât sens profund ascunde fiecare gest al ei! Înţelege totul: şi dragostea, şi ura, şi sufletul omenesc… nu degeaba teatrul se cutremură de aplauze.
 
La sfârşitul ultimului act o iau de la teatru palidă, epuizată: a trăit într-o seară o întreagă viaţă. Şi eu sunt palid şi sleit. ne urcăm în trăsură şi ne ducem la hotel.
 
La hotel, fără o vorbă, fără să se dezbrace, se aruncă în pat. eu mă aşez în tăcere pe marginea patului și-i sărut mâna. În seara aceasta nu mă goneşte. Împreună şi adormim, dormim până dimineaţă şi ne trezim ca să ne trimitem la dracu’ unul pe altul şi…
 
CUPRINS:
 
el şi ea
marfă vie
două scandaluri
flori târzii
dragostea
drama
Verocika
o poveste plictisitoare
Zvăpăiata
ariadna
ordinul anna
doamna cu căţelul

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0678 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.