Drept administrativ - Teoria functiei publice I

Drept administrativ - Teoria functiei publice I
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-522-507-7
Editura:
Anul publicării: 2011
Ediția: 1
Pagini: 392

DESCRIERE

''Drept administrativ - Teoria functiei publice I''...

... volumul de fata – caruia ii vor urma altele doua (referitoare la raspunderea juridica a functionarilor publici, respectiv la nasterea, modificarea, suspendarea si incetarea raportului juridic de serviciu, precum si la cariera functionarului public) – abordeaza o gama extrem de larga de probleme legate, determinate ori chiar provocate de raportul de serviciu sau de functie publica.

Chestiunile - cheie pe care se concentreaza lucrarea sunt natura raportului juridic de serviciu, partile acestui raport, obiectul sau, precum si continutul relatiei speciale nascute intre o autoritate publica si functionarul ei.
O atentie deosebita acorda autorul ansamblului de drepturi si indatoriri care intra in continutul oricarui raport juridic de serviciu si de care se poate prevala, respectiv de care este tinut orice functionar public.


Cartea se adreseaza in primul rând studentilor facultatilor de drept si de administratie publica, insa poate fi utila, deopotriva, si celor care, intr-un fel sau altul, participa la derularea raporturilor juridice de serviciu in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.


...

Fragmente din carte:

''În conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) din Legea cu nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici1, raportul de serviciu este acel raport juridic care se stabileşte între un funcţionar public „şi stat sau administraţia publică locală, prin autorităţile administrative autonome ori prin autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale (...)”. Plecând de la această definiţie, în literatura de
specialitate au fost vehiculate două principale puncte de vedere cu privire la natura juridică a acestui raport. Unul, potrivit căruia un raport de serviciu nu este nimic altceva decât o specie de raport juridic de muncă şi un altul, în conformitate cu care raportul de serviciu este un raport de drept administrativ.''

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.