Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport. Editia a 3-a, revizuita si adaugita - Andreea-Teodora Stanescu

Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport. Editia a 3-a, revizuita si adaugita - Andreea-Teodora Stanescu
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 328
Format: 16x23
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport. Editia a 3-a, revizuita si adaugita - Andreea-Teodora Stanescu

 
Lucrarea Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport, aflata la a treia editie, este destinata, cu precadere, studentilor facultatilor de drept. Autoarea, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, si-a concentrat cercetarea in jurul contractului de transport, element central al Dreptului transporturilor.

Dupa individualizarea, in primul capitol al cartii, a domeniului de cercetare in care se incadreaza analiza efectuata, respectiv dreptul transporturilor, urmatoarele opt capitole au drept scop prezentarea regimului juridic al teoriei generale a contractului de transport de persoane si de bunuri, al celor mai intalnite contracte speciale de transport de bunuri, precum si al unor contracte speciale conexe, respectiv contractul de expeditie si contractul de navlosire a unei nave maritime.

Referitor la teoria generala a contractului de transport de persoane, lucrarea Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport se fundamenteaza pe dispozitiile Codului civil si pe cele ale O. G. nr. 19/1997. Ambele acte normative contureaza regimul juridic general al contractului de transport de persoane.

Referitor la teoria generala a contractului de transport de bunuri, volumul Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport include o analiza a dispozitiilor relevante ale Codului civil actual. Demersul stiintific a fost structurat pornind de la realitatile practice, fiind tratate aspecte referitoare la incheierea contractului (conditii de validitate si conditii referitoare la proba), executarea contractului (obligatii principale ale expeditorului, transportatorului si destinatarului), modificarea contractului si raspunderea pentru neexecutarea obligatiilor derivand din contract. Au fost subliniate particularitatile contractului de transport, in special sub aspect probatoriu (a se vedea regimul juridic al documentului de transport) si sub aspectul modificarii contractului de transport (a se vedea posibilitatea de modificare unilaterala a acestui contract).

In ceea ce priveste contractele speciale de transport de bunuri, lucrarea Dreptul transporturilor. Contracte specifice activitatii de transport cuprinde o cercetare a reglementarilor speciale adoptate la nivel intern si international, pentru urmatoarele contracte: contractul de transport pe caile feroviare (O. G. nr. 7/2005), contractul de transport pe caile rutiere (O. G. nr. 27/2011, Conventia C. M. R. din 1956), contractul de transport pe caile maritime (Regulile de la Hamburg din 1978), contractul de transport pe caile aeriene (Conventia de la Montreal din 1999) si contractul de transport pe caile navigabile interioare (Conventia de la Budapesta din 2001), regimul juridic al acestora urmand structura configurata pentru teoria generala a contractului de transport de bunuri.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0665 sec