Drogurile din farfuria oamenilor obisnuiti, despre care nu vrea nimeni sa aflam

Drogurile din farfuria oamenilor obisnuiti, despre care nu vrea nimeni sa aflam
Preț: 15,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-992-286-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 152
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Drogurile din farfuria oamenilor obisnuiti, despre care nu vrea nimeni sa aflam - Jakob van Eriksson

 
Am devenit dependenţi de o serie de droguri chiar mai puternice decât cele convenţionale: mono-glutamatul de sodiu bate alcoolul sau tutunul, iar zahărul - ei bine, da, zahărul! - surclasează cafeaua, medicamentele cu şi fără prescripţie sau, chiar, metamfetaminele. Ne drogăm în permanenţă şi ne place tot mai mult asta, fapt care se întâmplă cu complicitatea făţişă a două alte industrii - cea farmaceutică şi cea publicitară, care se potenţează reciproc, îndemnându-ne să mâncăm mai mult şi mai prost fiindcă - nu-i aşa?
 
...În ultimii 60 de ani au fost publicate numeroase studii care descriu diferite reacţii induse de consumul de MSG. Aceste studii au declanşat îngrijorări cu privire la siguranţa consumului alimentar de MSG. În timp ce numeroase studii nu au reuşit să demonstreze că un consum alimentar ar fi responsabil de producerea unei alergii importante sau a unor probleme medicale la nivelul populaţiei, alergologii sunt în continuare solicitaţi pentru a analiza pacienţi suspectaţi de a fi dezvoltat reacţii alergice la MSG. În trecut era extras din alimente bogate în proteine precum algele. În prezent, glutamatul este produs printr-un proces industrial de fermentaţie. Este un amplificator de aromă pe care-l întâlnim în supele la plic, sosurile gata făcute, surimi, majoritatea mâncărurilor asiatice, condimente, etc. De fapt, glutamatul este un neurotransmiţător de la nivelul creierului care stimulează apetitul şi, în cantităţi mari, poate provoca simptome care variază în funcţie de doza ingerată şi sensibilitatea individului: de la un simplu disconfort (în general 1-2 zile de la ingestie) până la sincopă (încetare subită, momentană sau definitivă, a funcţiei inimii, cu întreruperea respiraţiei şi pierderea sensibilităţii şi a mişcărilor voluntare). Poate, de asemenea, pune probleme persoanelor care suferă de astm. Putem adăuga glutamat de sodiu la mâncare pentru a-i da o anumită aromă, însă unii cercetători cred că acest amplificator de aromă ne scurtează viaţa cu câţiva ani.
    Glutamatul ne „gâdilă" papilele gustative, dar cercetătorii cred că acesta face mai mult decât atât. Multe alimente cu conţinut scăzut de lipide sunt atât de fade, încât producătorii din industria alimentară adaugă glutamat pentru a adăuga savoare. Experimentele au arătat că oamenii-devin dependenţi de alimentele care conţin concentraţii crescute de glutamat de sodiu, cum ar fi pasta de tomate conţinută în sosurile pentru paste. Glutamatul de sodiu a fost corelat cu o mulţime de boli cerebrale în rândul populaţiei umane - cancer cerebral, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, boala Parkinson, Huntington sau Alzheimer. MSG a fost corelat şi cu declanşarea unor reacţii alergice la mai multe persoane, în special la cele care suferă de astm...
 
CUPRINS:
 

Dacă bunicii sau străbunicii noştri ar mânca tot ce mâncăm noi azi, ar muri pe loc!... 7
Lista minunăţiilor interzise: E-uri şi alte bunătăţi... 11
Infamul dar fabulosul monoglutamat de sodiu... 45
Zahărul, drogul alb suprem, care bate cocaina... 57
Cola, care e genială dacă vrei să speli motorul sau să cureţi rugina?... 85
Într-o lume stresantă şi obositoare, energizantele te scot de tot din amorţeală... 103
Cele 10 Porunci sau cam să te aperi de mâncarea „ciudată"... 123

Bibliografie selectivă... 125

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0434 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.