Drumul catre excelenta - Cum sa invingi incertitudinea, haosul si nenorocul

Drumul catre excelenta - Cum sa invingi incertitudinea, haosul si nenorocul
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 317
Format: 15x21

DESCRIERE

Drumul catre excelenta - Cum sa invingi incertitudinea, haosul si nenorocul - Jim Collins, Morten T. Hansen

 
... lucrarea de față continuă seria cărților de succes scrise de Collins și Hansen despre leadership în afaceri și performanță pe termen lung.
 
De această dată, autorii abordează nu doar chestiunea perfor¬manței, ci și pe cea a mediilor instabile de afaceri cu care se confruntă liderii astăzi...
 
Din carte:
 
Creativitate si disciplină
 
In 1970, o companie mică, numită Advanced Memory Systems, a depăşit bariera cipului de memorie de 1000 de biţi şi a introdus pe piaţă un produs bine conceput — cu câteva luni înaintea rivalei sale, o altă companie mică, numită Intel.
 
S-ar putea ca asta să nu pară un avans semnificativ, dar în etapele timpurii ale cursei pentru a institui un standard în industrie, într-o perioadă revoluţionară pentru tehnologie, cu schimbări rapide, să fii cu câteva luni în urmă poate fi acelaşi lucru cu a rămâne 1 minut în urmă, într-o cursă de 1 milă în 4 minute. Intel a luptat contra cronometru pentru a-şi introduce pe piaţă propriul cip de memorie 1103, la sfârşitul anului 1970.
 
In această busculadă, Intel s-a izbit de o serie de probleme, inclusiv o disfuncţionalitate (cauzată de un exces de sarcină electrică la suprafaţă) care putea şterge datele.
 
In acest stadiu se afla tânăra Intel, rămasă cu câteva luni în urmă: avea un cip de memorie care, în anumite condiţii, îşi pierdea memoria! Inginerii de la Intel au lucrat 50, 60, 70 de ore pe săptămână, timp de 8 luni, pentru a rezolva problema.
 
„Eram ca într-o casă de nebuni“, reflecta Andy Grove în 1973. „Aveam, efectiv, coşmaruri. Mă trezeam în miezul nopţii, retrăind unele dintre disputele care se derulau în cursul zilei.”
 
Şi totuşi, în ciuda tuturor, Intel a ajuns, a depăşit şi a strivit complet  Advanced Memory Systems. „Am avut un concept mai bun, dar am ratat piaţa”, afirma preşedintele executiv al Advanced Memory Systems. „[Intel] ne-a răsturnat, pur şi simplu.”
 
Până în 1973, Intel 1103 a devenit cea mai bine vândută componentă semiconductoare din lume, folosită de aproape toţi marii fabricanţi de computere.
 
Motivul?
 
Da, inovaţia a jucat un rol; modelul 1103 s-a dovedit a fi un cip foarte bun. Dar mai sugestiv este mottoul pe care Intel şi l-a promovat până în 1973: „Intel lanseaza"
 
„Abilitatea noastră de a lansa componentele a fost cea care a înclinat balanţa în favoarea noastră", a spus Robert Noyce despre succesul timpuriu al Intel. La Intel exista o obsesie pentru producţie, livrare şi dimensionare. "Vrem să facem o treabă bună în inginerie", a completat Noyce, ca să putem vindem din nou şi din nou şi din nou."

"Intel lansează" explică succesul de nivel 10X mult mai bine decât „Intel inovează". Chiar mai precis, „Intel inovează în limita necesară, apoi spulberă pe toată lumea — totalmente, complet, fanatic, obsesiv — prin abilitatea de a şi lansa inovaţiile, la costul aşteptat, cu o mare o încredere şi o mare consecvenţă." Aceasta este esenţa călătoriei 10X a companiei Intel.
 
Fondatorii Intel erau convinşi că inovaţia fără disciplină duce la dezastru. „Această afacere se desfăşoară la limita dezastrului", spunea Gordon Moore in 1973, referindu-se la tendinţa tehnologilor exagerat de ambiţioşi de a promite mai mult decât erau capabili să livreze, iar mai apoi de a eşua în a finaliza la un cost accesibil producţia cipurilor suficient de sigure.
 
Intr-adevăr, afirmaţia iniţială a legii lui Moore, elaborată de Moore în 1965, se concentra nu doar pe dublarea complexităţii circuitelor integrate în fiecare an (elementul de inovaţie), ci şi pe realizarea acestui deziderat la un cost minim. Să aderi la Legea lui Moore reprezenta un obiectiv ce implica disciplină, dimensionare şi sistematizare, nu doar inovaţie.
 
După cum scria Leslie Berlin, o autoritate în privinţa istoriei Intel, în remarcabila sa carte The Man Behind the Microchip, „ceea ce avea nevoie Intel pentru a evolua nu era curajul de a face salturi mari înainte, ci disciplina de a înainta cu paşi ordonaţi într-un mod controlat"...
 
 
CUPRINS:
 
Multumiri
 
Capitolul 1
Prosperand  in incertitudine
 
Capitolul 2
Liderii 10X
 
Capitolul 3
Marsul de 20 de mile
 
Capitolul 4
Intâi gloanţe, apoi ghiulele
 
Capitolul 5
Mai sus de linia morţii
 
Capitolul 6
Specific, metodic şi consecvent (SMC)
 
Capitolul 7
Rezultatul şansei
 
Epilog
 
Opţiunea pentru excelenţă
Intrebări frecvente
 
Fundamentele cercetării
 Metodologia
 
Fundamentele cercetăm
Selectarea companiilor 10X
 
Fundamentele cercetării
Selectarea companiilor de referinţă
 
Fundamentele cercetării
Anaiita marţului de 20 de mile
 
Fundamentele cercetării
Analiza inovaţiei
 
Fundamentele cercetării
Analiza ''întâi gloanţe, apoi ghiulele''
 
Fundamentele cercetării
Analiza de risc a lichidităţilor şi bilanţurilor 
 
Fundamentele cercetării
Analiza categoriilor de risc 
 
Fundamentele cercetării
Analiza vitezei de reacţie
 
Fundamentele cercetării
Analiza reţetei SMC
 
Fundamentele cercetării
Analiza şansei
 
Fundamentele cercetării
Analiza Hockey Hall of Fame 
 
Note
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0543 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.