Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito - Laurent Gounelle

Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito - Laurent Gounelle
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0785-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito - Laurent Gounelle

 
... ceea ce e absolut sigur e că schimbarea nu va veni de la ceilalţi!

Yves Dubreuil s-a lăsat pe spate în fotoliul lui adânc şi şi-a aşezat picioarele pe birou. îmi plăceau mirosurile amestecate de piele şi de cărţi vechi, pe care le asociam deja cu locul acela în care îi făcusem confidenţe de dimineaţa până seara, a doua zi după întâlnirea noastră.
 
Lumina blândă a serii, filtrată printre copacii uriaşi din grădină, accentua aerul englezesc al camerei. Dubreuil învârtea cuburile de gheaţă din paharul de whisky, după cum îi era obiceiul.

—    Convingerea mea, a reluat el, este că orice schimbare trebuie să vină din interior, nu din afară. O organizaţie, un guvern, un alt şef, un sindicat ori un nou partener nu-ţi pot schimba viaţa. De altfel, vezi exemplele din politică: de fiecare dată când oamenii mizează pe cineva, sperând să le schimbe viaţa, se întâmplă cu adevărat?
 
Gândeşte-te la Mitterand în 1981, la Chirac în 1995, la Obama în 2008... De fiecare dată am rămas dezamăgiţi. Unii au crezut că s-au înşelat asupra persoanei, că nu au ales corect. De fapt, problema e alta. Adevărul este că nimeni altcineva nu-ţi poate schimba viaţa. De aceea trebuie să iei taurul de coame.

Ţine minte, cred că vorbele lui Gandhi depăşeau consideraţiile individuale, aşteptările personale referitoare la schimbare. Convingerea mea e că se referea mai cu seamă la evoluţia pe care fiecare ar vrea s-o vadă în societate, dar în sens global. Voia, fără îndoială, să spună că e mult mai important să întruchipezi tu însuţi calea de urmat şi să devii un model pentru ceilalţi, decât să-i demaşti şi să-i critici.

—    Da, înţeleg, ideea e interesantă, dar devenind eu însumi un model de echilibru nu voi schimba nimic din ceea ce îmi cere firma, nici nu-mi va aduce respectul şefului meu...

—    Ba da, într-o oarecare măsură. Dacă faptul că şeful tău nu te respectă te face să suferi, atunci nu aştepta ca schimbarea să vină de la el: tu trebuie să înveţi să te fad respectat.
 
Vezi ce poţi schimba în tine ca să devii o persoană mai demnă de respect: poate modul în care te poziţionezi într-o relaţie ori felul de a vorbi, de a-ţi împărtăşi rezultatele... Poate nelăsând să treacă de la tine remarcile deplasate... De altfel, patronii perverşi care-şi hărţuiesc psihic angajaţii nu fac asta cu toată lumea şi nu-şi aleg victimele la întâmplare.

—    Doar nu vreţi să spuneţi că e vina victimei!

—    Nu, nu spun aşa ceva. Sigur că nu e vina ei şi nu se poate spune nici că determină acel comportament fără să-şi dea seama. 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0524 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.