Dușmani vechi, amenințări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent - Gordon Thomas

Dușmani vechi, amenințări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent - Gordon Thomas
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067939286
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 584
Format: 13X20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Dușmani vechi, amenințări noi. Istoria secretă a Mossad-ului din 2000 până în prezent - Gordon Thomas

 
Contrabanda nucleară pakistaneză
 
Florile de primăvară din Hindukush înfloriseră de puțin timp când agentul Mossad-ului s-a întâlnit cu informatorul lui pakistanez. Amândoi luptau în linia întâi împotriva terorismului, pentru o cauză comună. Pakistanul era parte a războiului dus de Mossad împotriva terorismului încă de când Al-Qaeda devenise principala grupare teroristă mondială.
 
Recrutarea unor informatori din această țară era o prioritate. Jamal, numele de cod al agentului Mossad-ului, îl întâlnise pe Horaj în prima sa deplasare în regiune în 2001. Jamal l-a ascultat cu atenție pe Horaj când acesta și-a exprimat temerea că Pakistanul va deveni un focar al fanatismului islamic pe care era pregătit să-l combată cu orice preț.
 
La început, Jamal s-a întrebat dacă oferta lui Horaj de a furniza informații Israelului era cu adevărat motivată de dorința acestuia de a reda religiei sale acel caracter respectabil care îi fusese răpit de liderii talibani și de Osama bin Laden. Aceștia, considera el, denaturaseră cuvintele Profetului pentru a provoca ură și teamă. Psihologii Mossad-ului studiaseră însă rapoartele lui Jamal despre trecutul lui Horaj și au decis că acesta putea să le fie de folos.
 
Pakistanul se remarca prin faptul că administrația de la Washington nu-l trecuse pe lista țărilor care susțineau terorismul. Ba mai mult, după atacurile de la 11 septembrie, țara fusese lăudată în mod frecvent de Condoleezza Rice, care o considera „aliata noastră importantă în lupta împotriva terorismului”. Pe telefonul ei din birou, avea un buton care-i permitea secretarului de stat să-l contacteze pe președintele pakistanez Pervez Musharraf.
 
Un alt buton îi făcea legătura direct cu președintele George Bush. Dr. Rice, care avea 50 de ani și fusese profesor universitar specializat în Uniunea Sovietică, era principala consilieră a lui Bush în afacerile externe. Astfel, ea îl sfătuise să ia decizia de a păstra Pakistanul ca partener, alegând să ignore faptul că, din 1989, această țară sprijinise numeroase grupări teroriste din Cașmir în războiul lor împotriva Indiei.
 
Acestea executaseră câteva asasinate în masă pe subcontinent, iar agenții de informații pakistanezi le ajutaseră să aleagă țintele și să planifice acțiunile, inclusiv atacul asupra parlamentului indian din 2001...
 
CUPRINS:
 
Prefață de Cristian Troncotă
 
Capitolul 1 – Noi începuturi
Capitolul 2 – După Saddam
Capitolul 3 – Bancherul lui Dumnezeu, turnătorul și Osama bin Laden
Capitolul 4 – Un nou califat al terorii
Capitolul 5 – Dușmani vechi, amenințări noi
Capitolul 6 – Contrabanda nucleară pakistaneză
Capitolul 7 – Rețeaua terorii
Capitolul 8 – Înfruntarea dragonului
Capitolul 9 – Calcule greșite
Capitolul 10 – Un canal secret și rachetele Hezbollah
Capitolul 11 – Lupta cu focurile lui Satan
Capitolul 12 – Deocamdată
Capitolul 13 – Lumea lui Nathan
Capitolul 14 – Rămas-bun
Capitolul 15 – Spionii au un nou șef
Capitolul 16 – Iarna Primăverii Arabe
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0660 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.