Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Eliberarea de materialismul spiritual

Eliberarea de materialismul spiritual
ISBN: 978-973-8975-23-1
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 235
Format: 15x23
25,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

.....''Eliberarea de materialismul spiritual''


Există numeroase urme ce duc către o versiune a spiritualităţii distorsionată şi egocentrică; ne putem amăgi pe noi înşine gândind că ne dezvoltăm spiritual, când de fapt noi ne întărim egocentrismul prin tehnici spirituale. Această distorsionare fundamentală poate fi considerată materialism spiritual.

... important de ştiut că scopul principal al oricărei practici spirituale este eliberarea din mrejele egoului. Aceasta înseamnă să te îndepărtezi de dorinţa lui constantă de a crea propria versiune mai înaltă, mai spirituală, mai transcendentală a cunoaşterii, a religiei, a virtuţii, a judecăţii, a confortului sau a orice i se pare că îi este de folos.

Trebuie să ne eliberăm de materialismul spiritual. Dacă nu o facem, dacă, de fapt, continuăm să-l aplicăm asupra propriei persoane, ne vom trezi până la urmă posesorii unei colecţii impresionante de căi spirituale.
Şi doar atât.

Vasta noastră colecţie de cunoaştere şi experienţă este doar o parte a manifestării egoului, un fragment din uriaşa sa prezenţă. O raportăm la lumea înconjurătoare şi, prin aceasta, ne întărim convingerea că existăm cu certitudine ca persoane "spirituale".

Din păcate, ne-am creat decât o prăvălie, o prăvălie de antichităţi. Om fi noi specializaţi în antichităţi orientale, creştin medievale sau de orice alt soi, indiferent de civilizaţie sau moment istoric dar, fără îndoială, nu ne-am deschis decât un anticariat.

Înainte de a fi umplut prăvălia cu atâtea lucruri, camera era frumoasă: pereţii văruiţi în alb, o podea simplă şi o lampă luminoasă agăţată în tavan. În mijlocul camerei era un singur obiect de artă, şi acela era frumos. Toţi cei care intrau îi apreciau frumuseţea. Inclusiv noi.

Dar nu ne-a fost de ajuns şi ne-am zis: deoarece acest singur obiect îmi face camera atât de frumoasă, dacă am să adaug şi alte antichităţi, camera va deveni mult mai frumoasă. Aşă că am început să adunăm şi rezultatul a fost un haos.


Cuprins:


Cuvânt înainte
Introducere

Materialismul spiritual
Abandonarea
Maestrul (Guru)
Iniţierea
Autoamăgirea
Calea cea grea
Calea exterioară
Simţul umorului
Dezvoltarea egoului
Cele şase tărâmuri
Cele patru adevăruri nobile
Calea Bodhisattva
Generozitatea
Disciplina
Răbdarea
Energia
Meditaţia
Cunoaşterea
Shunyata
TantraAutor: Chogyam Trungpa

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Filozofie universala

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 1.6496 sec
loader
Caut in catalog...
loader