Elibereaza-te de destinul familial - Elisabeth Horowitz

Elibereaza-te de destinul familial - Elisabeth Horowitz
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8560-87-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Elibereaza-te de destinul familial - Elisabeth Horowitz

 
Prin ce anume se deosebește comportamentul familiilor care nu reușesc să prospere de acela al membrilor dinastiei Rothschild?
Familiile respective stabilesc preferințe în rândul fraților și al surorilor, între aceștia instalându-se astfel o competiție. Unii vor reuși, purtând cu ei o culpabilitate inconștientă, iar ceilalți vor fi neglijați.
 
În aceste familii, unul reușește în detrimentul altuia și există o luptă pentru locul dominant. În astfel de situații, se instalează de regulă o lipsă pe plan afectiv, sentimental, financiar, o sărăcie intelectuală și un blocaj în privința informațiilor utile descendenților.
 
Într-un fel, toate competențele afective, materiale, intelectuale dispar și familia, atunci când este nevrotică, are tendința de a le transmite, în schimb, unor persoane străine de genealogie. Am cunoscut, recent, o persoană ai cărei părinți erau învățători.
 
Se ocupaseră foarte bine de elevii lor, dar nu și de propriul copil. Practic, ei nu au transmis nimic fiicei lor, sub pretextul unei mari oboseli resimțite la finalul zilelor de muncă. Iată cum încep aceste strategii inconștiente care îi plasează pe descendenți într-o stare de eșec. E o formă de abandon, un abandon mascat...
 
.........
 
Ce anume provoacă astfel de căsătorii în interiorul aceleiași familii?
Acest tip de căsătorii provoacă ceea ce numim, în psihogenealogie, o „fuziune a generațiilor“. Piramida genealogică se dezechilibrează prin această telescopare a generațiilor. Fiul lui Salomon se căsătorește cu fiica lui Nathan, Charlotte, verișoara lui primară.
 
Dintre cei șapte copii ai lui Nathan, două fiice se mărită cu veri primari și doi fii, cu verișoare primare. La a treia generație, dintre cei 19 nepoți ai fondatorului dinastiei, 14 se căsătoresc în sânul familiei Rothschild.
 
Acestei fuziuni a generațiilor i se adaugă și faptul că, adeseori, descendenții primesc aceleași prenume, astfel încât arborele genealogic se clădește mai mult ca o repetare. Destinele nu sunt individuale, chiar și în privința morții existând asemănări uimitoare.
 
De exemplu, trei dintre fiii fondatorului mor exact în același an, în 1855. Ulterior, începând de la cea de-a cincea generație, când structura familială este deja bine așezată, endogamiei familiale îi ia locul o endogamie de clasă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.