Emotii date pe fata

Emotii date pe fata
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Emotii date pe fata. Cum sa citim sentimentele de pe chipul umanPaul Ekman

 
... vă enervaţi când fiica dumneavoastră de 16 ani vine acasă cu două ore mai târziu peste ora stabilită?
 
... ce anume declanşează furia: teama resimţită de fiecare dată când v-aţi uitat la ceas, realizând că nu a sunat ca să-şi anunţe întârzierea, sau somnul pierdut în aşteptarea întoarcerii ei?
 
... a doua zi de dimineaţă, când vorbiţi cu fiica dumneavoastră, vă controlaţi furia atât de bine, încât ea crede că nu vă pasă deloc de depăşirea orei stabilite sau reuşiţi să vă pierdeţi sângele rece, făcând-o să intre în defensivă?
 
... aţi putea şti doar din expresia figurii ei dacă se simte jenată, vinovată sau sfidătoare?

Am scris cartea de faţă pentru a răspunde unor astfel de întrebări. Scopul meu e de a-i ajuta pe cititori să-şi înţeleagă şi să-şi îmbunătăţească viaţa emoţională. Mă uimeşte că, până foarte de curând, oamenii de ştiinţă, ca şi cei fără pregătire ştiinţifică, au ştiut foarte puţine lucruri despre emoţii, deşi ele joacă un rol vital în viaţa oricui.
 
Pe de altă parte, însăşi natura emoţiilor le face să rămână inaccesibile şi greu de recunoscut în noi înşine şi în ceilalţi, aşa cum voi arăta în capitolele următoare.

Adesea, emoţiile apar atât de repede, încât conştiinţa nu participă şi nici măcar nu e martoră la evenimentul mental declanşator. într-o situaţie critică, această viteză ne poate salva viaţa, dar în alte condiţii ne-o poate şi distruge.
 
Nu deţinem prea mult control asupra lucrurilor care ne stârnesc emoţii, dar e posibil (deşi dificil) să operăm unele schimbări asupra factorilor declanşatori, ca şi asupra propriului nostru comportament...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă la ediţia a doua
Mulţumiri  
 
Introducere    
 
1.    Emoţiile în diferite culturi  
2.    Când ajungem să fim stăpâniţi de emoţii?    
3.    Modificarea declanşatorilor emoţiilor   
4.    Comportamentul emoţional   
5.    Tristeţea şi agonia  
6.    Furia 
7.    Surpriza şi frica  
8.    Dezgustul şi dispreţul   
9.    Emoţiile plăcute   
 
Concluzie: emoţiile din viata noastră
Postfaţă
 
Anexă: Citirea feţelor — testul    
Creditele ilustraţiilor   
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.