Enciclopedia auto-sustenabilității - James Strawbridge

Enciclopedia auto-sustenabilității - James Strawbridge
Preț: 159,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067872224
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 280
Format: 22x26
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Enciclopedia auto-sustenabilității - James Strawbridge

 
CE NE DORIM DE LA VIATĂ

Ni s-a hărăzit să trăim într-o vreme în care viaţa e mai uşoară comparativ cu orice alt moment al istoriei. Dar confortul vine şi el cu o notă de plată, aşa că mulţi oameni şi-ar dori acum să se întoarcă la elementele de bază. Prin urmare, care sunt elementele de bază ale existenţei? Răspunsul cel mai la îndemână este „mâncare şi adăpost", dar în egală măsură ne interesează o bună calitate a vieţii. Iar pentru asta avem nevoie de adăpost confortabil, de mâncare de calitate şi de plăceri, într-o măsură rezonabilă.
 
TRANSPUNEREA VISELOR ÎN REALITATE
Majoritatea oamenilor întreţin proiecţia unui vis în care traiul lor este foarte diferit de cel pe care-l duc acum. Există atât de multe lucruri pe care ne-am dori să le facem, dar timpul sau banii par să ne zădărnicească aspiraţiile. Soluţia s-ar lega de chestiunea muncii, care constituie parte din problemă şi parte din soluţie. Din această perspectivă, trăim pentru a munci sau muncim pentru a trăi? Unii dintre noi, puţini la număr, pot să afirme că au parte de o muncă agreabilă, care le dă un sens şi pe care, la limită, ar face-o chiar dacă n-ar fi plătiţi. Cu toate acestea, marea majoritate a oamenilor n-au găsit deocamdată un mod de a-şi trăi visul. Ce anume ne împiedică?
Ne-a impresionat întotdeauna o afirmaţie a lui John Seymour, care spunea că scrie pentru „visători şi realişti”, aşa că suntem dornici să-i ajutăm pe visători să-şi transforme visele în realitate. Şi sperăm să reuşim să facem asta mai degrabă mai devreme decât mai târziu.

TRĂINDU-NE VISUL
Dat fiind ritmul nebunesc al lumii moderne, poţi fi tentat să pui comoditatea înaintea calităţii. în ce ne priveşte, avem standarde clare privind mâncarea de calitate, iar în răstimpul petrecut pe mica noastră proprietate de la Newhouse Farm, unde ne-am cultivat fructele şi legumele şi am crescut animale pentru carne din producţie proprie, ne-am deprins să dăm prioritate hranei de calitate, în detrimentul confortului...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte    
Siguranţa înainte de toate  

O NOUĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA AUTOSUFICIENŢEI 
Ce ne dorim de la viaţă  
Autosuficienţă versus sustenabilitate
De cât pământ ai nevoie?    
Ciclul anotimpurilor    
Oportunităţi urbane  
Lotul urban    
Autosustenabil în zona metropolitană
Gospodăria metropolitană    
Aventura rurală   
Gospodăria ţărănească  

CASĂ, DULCE CASĂ   
Acasă  
Bine cumpănit    
Economisirea energiei la domiciliu  
Căldura solară pasivă
......... 
.....

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Cultura generala

Created in 0.0636 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.