Enciclopedia experimentelor in practica - Anastasia Zanoncelli

Enciclopedia experimentelor in practica - Anastasia Zanoncelli
-20%
Preț: 33,60 RON
42,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-048-226-0
Anul publicării: 2021
Pagini: 60
Format: 17X24

DESCRIERE

Enciclopedia experimentelor in practica - Anastasia Zanoncelli

 
Lumina
Lumina se deplasează mai rapid decât orice alt element din Univers. în vid, lumina se deplasează cu o viteză de 300 000 de kilometri pe secundă!
Intunericul este lipsa luminii. Tindem să credem că lumina şi întunericul sunt două elemente opuse, dar există întuneric chiar şi acolo unde este lumină. Se numeşte umbră.
 
CUM SE EXPLICĂ ZIUA SI NOAPTEA?
Planeta Pământ este inclusă în seria de planete care se rotesc în jurul Soarelui, sursa noastră de lumină şi de căldură. Punctul de pe orbită unde Pământul este la distanţa maximă faţă de Soare (152 de milioane de kilometri!) se numeşte afeliu (din limba greacă „apo” = depărtat + „elios” = soare).
 
Punctul de pe orbită unde Pământul este la distanţa minimă faţă de Soare (147 de milioane de kilometri!) se numeşte periheliu (din limba gre''n = soare). Pământul face o rotaţie completă în jurul Soarelui pe orbită, în mişcarea lui de revoluţie, în 365 de zile, 6 ore, 9 minute şi 10 secunde.
 
Prin rotunjirea la 365 de zile se obţine durata anului solar, la care, la fiecare 4 ani, se adaugă o zi (29 februarie), aceşti ani numindu-se ani bisecţi. Razele Soarelui cad perpendicular pe partea Pământului care este îndreptată spre ele, luminând-o şi încălzind-o.
 
Partea care este îndreptată direct către Soare este luminată, aşa că acolo este zi. Partea din umbră, care nu este atinsă de razele Soarelui, stă în întuneric şi acolo este noapte. Datorită mişcării de rotaţie a Pământului în jurul axei sale, pe suprafaţa sa alternează ziua cu noaptea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0454 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.