Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice - Jack Challoner

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice - Jack Challoner
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067937541
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Format: 18x22

DESCRIERE

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice - Jack Challoner

 
Popoarele antice erau familiarizate cu câteva dintre substanțele pe care le cunoaștem azi drept elemente chimice. Unele, cum ar fi aurul, argintul și sulful există în natură într-o stare relativ pură; altele, cum ar fi fi erul, cuprul și mercurul se extrag ușor din minerale. Doar la sfârșitul secolului al XVIII-lea savanții au defi nit ce este de fapt elementul chimic și prin ce diferă acesta de un compus chimic. Până în anii 1920 au fost descoperite și izolate toate elementele care apar în natură.
 
Încercarea de a înțelege incredibila diversitate a materiei trebuie să fi fost provocatoare pentru fi losofii Antichității. În multe dintre primele civilizații, aceștia au dedus că toată materia este formată din pământ, aer, foc și apă, în diferite amestecuri. Acestea erau „elementele” după înțelegerea anticilor [notă: dacă ar fi fost așa, această carte ar fi fost ceva mai scurtă!]. Se credea că transformările materiei – ceea ce numim acum reacții chimice – ar fi fost modifi cări ale cantităților din aceste elemente prezente într-o substanță. Noțiunile despre cele patru elemente clasice au stat la baza artei mistice numită alchimie, al cărei cel mai bine cunoscut țel era transformarea „metalelor de bază”, cum ar fi plumbul, în aur. Pe lângă faptul că a fost mistică, alchimia a fost și practică, multe dintre tehnicile de bază folosite și acum de chimiști fi ind puse la punct de alchimiști. Deși teoriile alchimiei s-au dovedit a fi false, alchimiștii din China antică, din Califatul Islamic și din Europa medievală au acumulat cunoștințe practice despre multe substanțe chimice importante și reacțiile acestora. Pe lângă alchimiști, la obținerea cunoștințelor elementare despre materie și reacțiile chimice au ajutat primii vraci (spițeri sau farmaciști), sticlarii și probabil mai mult decât aceștia metalurgii, contribuind fi ecare cu expertiza și experiența caracteristică domeniului.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Elementele chimice – istoric
Hidrogenul
Metalele alcaline – grupa 1
Metalele alcalino-pământoase – grupa 2
Zona intermediară: blocul d și metalele tranziționale
Metale tranziționale – grupa 3
Metale tranziționale – grupa 4
Metale tranziționale – grupa 5
Metale tranziționale – grupa 6
Metale tranziționale – grupa 7
Metale tranziționale – grupa 8
Metale tranziționale – grupa 9
Metale tranziționale – grupa 10
Metale tranziționale – grupa 11
Metale tranziționale – grupa 12
 
.........
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.