Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri - Scott Kelly

Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri - Scott Kelly
-15%
Preț: 50,15 RON
59,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-664-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 624
Format: 15x22

DESCRIERE

Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri - Scott Kelly

 
Am visat că mă aflam pe Pământ Pluteam ta câţiva metri deasupra solului, mai precis prin New York. Am zburat pe deasupra podului George Washington, apoi de-a lungul Fifth Avenue, prin tunelul Holland, peste New Jersey şi în jurul stadionului Giants. Nimeni nu părea să mă bage în seamă. în timp ce pluteam, mă îndeletniceam cu ceva important, poate că mă aflam într-o misiune de recunoaştere antiteroristă.

Astăzi este sâmbătă, au trecut aproape două luni de când mă aflu în această misiune, iar Terry tocmai euta-nasiază un şoarece. Noaptea trecută am primit un telefon de la sol, prin care ni se spunea că unul dintre şoareci „era suferind" şi că astăzi trebuia să îl sacrificăm. în zorii zilei următoare, ne-am uitat în cuşcă şi am găsit şoarecele suferind într-o stare deplorabilă — îi lipsea o lăbuţă.
 
Se pare că i-o rosese un alt şoarece sau poate el însuşi. Ne-am grăbit să-i facem o injecţie şi ne-am întristat gândindu-ne că şoarecele trebuie să fi suferit întreaga noapte, în vreme ce noi dormeam duşi. Le-am comunicat celor de la Controlul Misiunii că pe viitor ne-am dori ca astfel de situaţii să ne fie aduse la cunoştinţă imediat.
 
Cei de la sol nu încercau altceva decât să ne menajeze timpul, însă noi am fi preferat să decidem singuri acest lucru. Au fost surprinşi să constate cât de mult ne afectase întreaga...
 
...
 
... la început, şoarecii păreau bolnavi şi dezorientaţi, însă pe măsură ce zilele treceau au început să arate tot mai sănătoşi şi să deprindă tot mai bine tehnicile de deplasare în spaţiu, în condiţii de imponderabilitate, aşa cum am făcut-o şi noi.

în momentul în care am primit apelul referitor la şoarece, noi tocmai încheiam seara dedicată filmelor. Vizionasem pelicula Gravity. Aduseserăm ecranul mare în Nodul 1, în faţa laboratorului, şi ne adunaserăm să vedem filmul — toţi, mai puţin Samantha, care tocmai îşi încheia programul de exerciţii fizice.
 
Am observat un fenomen straniu, atunci când oamenii se uită, în spaţiu, la câte un film: aceştia se pun din instinct într-o poziţie culcată în raport cu ecranul. în imponderabilitate, poziţia pe care ne-o asumăm nu influenţează felul în care ne simţim, însă asocierea dintre poziţia culcată şi odihnă este atât de adânc înrădăcinată în mentalul nostru, încât eu, unul, chiar mă simt mai relaxat atunci când mă aşez în felul acesta.
 
Filmul a fost minunat — am fost impresionaţi de asemănarea dintre SSI-ul din film şi cel real, iar noi, cei cinci spectatori spaţiali, constituiam un public greu de păcălit din acest punct de vedere...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

Created in 0.0525 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.