Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Energia Psihica

Energia Psihica
ISBN: 973-9-8975-00-2
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 98
Format: 13x20
9,50 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

.....''Energia Psihica''


Oamenii de ştiinţă spun că "Baza existenţei este psiho-dinamica spiritului", că toţi atomii şi celulele nu reprezintă o simplă unire a materiei, o simplă dezvoltare, ci adevărata psihodinamică a Cosmosului, că în toate manifestările vieţii în Cosmos noi vedem viaţa psihică. Ea mişcă atomii, şi energia atomică reprezintă o pârghie a vieţii atomului.

Principiul vieţii umane derivă din viaţa psihică a atomului. Psihodinamica uneşte atomii izolaţi şi constituie acea forţă care garantează cele mai înalte manifestări ale Cosmosului, atât sub forma calamităţilor cât şi a răbufnirilor sufletului omenesc. Psihodinamica şi viaţa psihică reprezintă motorul real al energiei Cosmosului (Infinitul, 64-65).

Astfel, viaţa psihică sau viaţa spiritului reprezintă baza oricărei vieţi, iar spiritul constituie acea pârghie în jurul căreia se manifestă şi gravitează viaţa fizică a formei vitale manifestate. Fenomenul vieţii poate fi condiţionat numai prin psihodinamica spiritului. Materia lipsită de spirit este o materie moartă şi, în afara materiei, spiritul nu trăieşte, ci numai există. De aceea, orice organism viu, care într-o formă sau alta îşi manifestă propria sa viaţă, este pus în mişcare de spirit.

Şi nu numai organismul în sine este pus în mişcare de spirit, ci fiecare atom, fiecare celulă, orice organ al corpului îşi manifestă o viaţă psihică corespunzătoare, caracteristică numai celulei sau organului. Baza vederii ochiului fizic este ochiul psihic, baza auzului - urechea psihică etc. În Cosmos totul trăieşte şi există prin suflet, peste tot este dinamica psihică şi în totul - viaţa psihică.

Pornind de la aceste principale situaţii ale psihodinamicii vieţii în Cosmos, ar trebui să recunoaştem că omul, ca manifestare superioară a vieţii în Univers, ar trebui să dezvolte cea mai mare psihodinamică a vieţii, dar aceasta însă nu se observă. Majoritatea "aureolelor creaţiei" contemporane nu numai că nu recunoaşte aceasta, dar continuă să trăiască viaţa vegetală şi animală, nu numai că nu are grijă de înalta dinamică a propriului spirit, dar, identificând propriul "Eu" cu corpul fizic, depune toate eforturile şi are grijă să dezvolte cea mai mare psihodinamică a muşchilor săi şi a unor organe ale corpului său.

Totuşi, neluând în consideraţie manifestarea unei astfel de ignorante faţă de baza existenţei sale, orice manifestare a vieţii umane, pornind de la satisfacerea necesităţilor inferioare ale corpului, până la cele mai înalte emoţii de care este capabil omul, este produsă de pârghia oricărei vieţi - spiritul - indiferent dacă omul este conştient de acest lucru sau nu, dacă se îngrijeşte de calitatea superioară a gândurilor sale, instinctelor şi acţiunilor sale sau nu.

Dar din bazele concepţiei despre lume ale Noii Epoci, expuse mai înainte, se ştie că, în funcţie de modul de manifestare al comportamentului uman, în funcţie de dorinţele şi gândurile sale, vor fi şi urmările, astfel va fi evoluţia lui şi toate condiţiile create de către el pentru viaţa viitoare.

Dar, întrucât orice manifestare a vieţii văzute de către noi începe în gând, respectiv în planul spiritual superior şi în dorinţă, respectiv prin planul spiritual inferior, se realizează şi acţionează în planul fizic al existenţei, şi pentru că în toate aceste planuri acţionează spiritul, în realitate se spune că nu este şi nu poate fi împărţită viaţa în cea materială şi cea spirituală, deoarece nu există limite; există viaţa unică şi toate aceste trei planuri de existenţă care compun planul unitar al Existenţei; în toate acţionează şi domină spiritul.

Astfel, numai studiind psihodinamică spiritului şi energia psihică generată de acesta, noi putem înţelege toate manifestările vieţii în imensitatea şi complexitatea lor deoarece numai atunci ne apropiem de esenţa şi baza Existenţei, numai atunci ne cunoaştem pe noi, pentru că spiritul nostru, fiind o parte a Spiritului Unic, are toate proprietăţile acestuia;- numai atunci vom înţelege înţelepciunea creaţiei Universului, unitatea întregului Adevăr, grandoarea Universului fără de limite, în care, de la început şi până la sfârşit, de sus şi până jos acţionează o forţă unică imensă care uneşte totul, creează totul şi distruge totul.
Această forţă imensă este energia psihică.

...........

Orice om instruit a auzit câte ceva despre această energie, are o oarecare idee despre aceasta; uneori pomeneşte în discuţii despre ea şi admite astfel existenţa ei, dar în ce constă esenţa acestei energii, ce rol are, cum şi în ce condiţii se manifestă ea; oare se poate şi trebuie dezvoltată în sine, cum şi în ce scopuri se foloseşte? - la toate aceste întrebări nu există răspunsuri nici în ştiinţa contemporană, nici în filosofie, deoarece se poate spune că oamenii de ştiinţă occidentali şi filosofii încă nu s-au ocupat pe scară largă de soluţionarea acestor probleme.

Fără doar şi poate că un factor atât de important în viaţa omului, ca energia psihică, ce se manifestă în orice fenomen şi la orice pas, nu a putut să nu atragă atenţia unei minţi omeneşti pline de curiozitate: în prezent, în multe ţări cu o vastă cultură, există deja tot felul de instituţii ştiinţifice, iar în unele ţări (Suedia, Anglia, Statele Unite) există catedre universitare care se ocupă cu studierea acestei probleme.

Multe cursuri de psihologie şi psihiatrie, precum şi cele din institutele de metapsihologie, psihosinteză, fiziologie, neurologie şi multe altele se ocupă de studierea şi cercetarea energiei psihice după toate regulile ştiinţei contemporane.

Dar domeniul energiei psihice este infinit şi aceşti primi paşi nu pot oferi prea mult.

Dacă adăugăm că în timpurile noastre există multe societăţi de amatori în domeniul cercetărilor psihice, atunci aceasta arată că interesul faţă de cunoaşterea acestei energii creşte.

Din păcate, majoritatea societăţilor se ocupă aproape exclusiv de spiritism, de mediumitate, fără studierea legilor după care se manifestă şi acţionează energia psihică.
Activitatea acestora se limitează la dorinţa de a intra în relaţie cu locuitorii lumii de dincolo de mormânt; chemarea celor morţi, materializări etc. în cel mai bun caz ele se ocupă cu înregistrarea şi publicarea cazurilor de clarviziune, de claraudiţie şi a altor manifestări ale psihismului nedisciplinat.

Astfel, se poate spune că domeniul energiei psihice este încă necunoscut şi puţin cercetat. Documente şi izvoare privind această problemă aproape că nu există. Chiar în literatura ocultă se vorbeşte puţin despre aceasta, şi chiar dacă se vorbeşte, ea figurează sub alte denumiri.

În prezent, datorită acumulării unei cantităţi tot mai mari de informaţii şi observaţii în domeniul energiei psihice, este necesară trezirea şi educarea în sine a unei atitudini corecte faţă de această forţă cu două tăişuri. În seria de învăţare a Eticii Vii (seria Agni Yoga) s-au oferit pentru prima dată multilaterale elucidări ale naturii acestei energii şi au fost redate metodele de abordare raţională pentru studierea ei.


Autor: Aleksandr Klizovski

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1102 sec
loader
Caut in catalog...
loader