Enigma tablitelor de la Sinaia

Enigma tablitelor de la Sinaia
-15%
Preț: 16,15 RON
19,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 110
Format: 11x18
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Enigma tablitelor de la Sinaia - Daniel Roxin

 
DOVEZI ALE AUTENTICITĂŢII

Este greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre români îndârjirea cu care Tăbliţele de la Sinaia sunt prezentate drept nişte falsuri absolute care nu merită nicio atenţie.
 
Ideea este că şi dacă ar fi aşa, contestatarii lor se complac într-o atitudine stupidă pentru că, până şi în această situaţie, plăcuţele de plumb s-ar încadra în categoria celor mai elaborate falsuri din istoria lumii.
 
Cu alte cuvinte, oricum ai da-o, ele sunt de interes mondial. Un lucru pe care nici istoricii Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan'' din Bucureşti şi nici istoricii unei alte instituţii importante din România nu par să îl remarce. Sau nu vor să o facă!
 
De altfel, niciun istoric dintre cei care le contestă autenticitatea nu are în spate vreun studiu cu adevărat serios al acestora, un studiu multidisciplinar care să îi fi dus la această concluzie.
 
Nu! Cu toţii se bazează pe ideea transmisă din generaţie în generaţie, potrivit căreia tăbliţele sunt falsuri, geto-dacii erau prea primitivi pentru a crea aşa ceva, la care se adaugă câteva argumente istorice sau lingvistice demontate cu uşurinţa de alţi specialişti.

Pentru a evidenţia eroarea In care se găsesc cei care au hotărât că Tăbliţele de la Sinaia sunt simple falsuri, în acest capitol vă voi prezentai argumentele autenticităţii - argumente logice, tehnice, lingvistice şi istorice.

Inainte de acest lucru, însă, haideţi să vedem cu cine trebuie să ne luptăm pentru a dovedi ceea a este limpede de la o poştă.

In mod normal, printre grijile importante ale oricărei ţări responsabile este şi aceea de a proteja obiectivele istorice, în interesul tuturor, de a pune în valoare, mai ales pentru tineri, momentele şi personajele istorice cu adevărat importantei cărora le datorăm existenţa ca neam.
 
Cu alte cuvinte, fără a ignora evenimentele din trecut care nu ne fac cinste, de a crea un sentiment de mândrie naţională, de patriotism, de apartenenţă la un set de valori identitare unice. Se întâmplă aşa ceva în România de astăzi? Aproape deloc sau doar de faţadă...
 
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1
Dovezi ale prezenţei scrisului la geto-daci 

Capitolul 2
Povestea Tăbliţelor de la Sinaia  

Capitolul 3
Ce se ascunde la Mănăstirea Sinaia?  

Capitolul 4
Un lingvist rus a descoperit în Rusia. 50 de Tăbliţe de Aur 

Capitolul 5
Dovezi ale autenticităţii  

Capitolul 6
Conţinutul Tăbliţelor. Controverse    

Concluzii    
Bibliografie    

FlLMOGRAFIE
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.