Epistolă către suflete, volumul 1 - Peter Deunov

Epistolă către suflete, volumul 1 - Peter Deunov
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8926-70-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 136
Format: 13x20

DESCRIERE

Epistolă către suflete, volumul 1 - Peter Deunov

 
... ca să nu fiţi victimele confuziei, ca să nu ajungeţi la concluzii greşite, trebuie să vă studiaţi stările. Dispoziţia bună sau dispoziţia proastă sunt două stări de conştiinţă. Conştiinţa este o suprafaţă plană, asemenea unei pelicule fotosensibile folosite în domeniul fotografic.
 
In consecinţă, cele mai mici schimbări care se produc în mentalul omului se imprimă în ea. Când constataţi cea mai mică schimbare în conştiinţa unei persoane, trebuie să fiţi atenţi să n-o deranjaţi, să nu filosofaţi despre ce simte, deoarece e posibil să vă loviţi şi voi de aceeaşi stare. în ciuda filosofiei voastre, e posibil să comiteţi aceeaşi greşeală.
 
Ce trebuie să faceţi? Daţi-i persoanei un astfel de exemplu încât să înţeleagă prin intermediul vostru cum trebuie să se comporte. O persoană a fost jefuită - nu-i spuneţi că Dumnezeu e bun, că o va ajuta, îi va rezolva problema. Dar, dacă e săracă şi voi aveţi bani, fiţi darnici, ca să vadă ajutorul Domnului trimis prin intermediul vostru.
 
Dacă îi spuneţi că Dumnezeu o va ajuta, că problemele i se vor rezolva şi că o iubiţi, toate acestea sunt cuvinte zadarnice care n-au nicio valoare. în faţa voastră stă un om îmbrăcat sărăcăcios, desculţ, şi voi îi spuneţi că-l iubiţi! înţeleg ca un om înfometat să se roage.
 
Se roagă pentru ca cineva să-i dea de mâncare. Dar ca un om sătul să se roage, asta nu mai înţeleg. Un om sătul trebuie să se roage pentru omul înfometat?
 
Nu, omul sătul trebuie să-l invite pe omul înfometat, să-i dea să mănânce, să-l îmbrace şi apoi va putea să-i vorbească puţin despre Iubirea divină. Altfel, vorbele fără fapte bune creează contradicţii în viaţă...
 
CUPRINS:
 
Epistolă către suflete... 7
Salutare către suflete cu ocazia, anului 1914... 23
Condiţiile vieţii veşnice... 33
Cercurile conştiinţei... 65
Formele conştiinţei... 87
Dumnezeu ca bază a vieţii... 111
Cele două ordini din lume... 117
Ce este realizabil în viaţă... 127

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0541 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.