Era Metamoderna - Sfintia Sa Shri Mataji Nirmala Devi

Era Metamoderna - Sfintia Sa Shri Mataji Nirmala Devi
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 240
Format: 16x23

DESCRIERE

Era Metamoderna - Sfintia Sa Shri Mataji Nirmala Devi

 
... toate religiile, din cele mai vechi timpuri, au susţinut că bărbatul şi femeia trebuie să-şi purifice mentalul prin practici religioase şi printr-o gândire justă. Scopul fiecărei religii era de a realiza echilibrul, pentru a uşura înălţarea spirituală a căutătorului.
 
A doua naştere, extazul, identificarea cu Sinele, starea de Buddha, starea Jaini, starea gnostică sau Atmasakshatkar sunt toate nume date Realizării Sinelui. Acesta era un lucru foarte bun în vechime, pentru cei care doreau să fie buni şi să evolueze spiritual. Ei se supuneau şi făceau întocmai ceea ce le cereau sfinţii, profeţii sau încarnările divine.
 
In India secolului al şaisprezecelea au existat mulţi sfinţi, care au fost şi poeţi. Chiar şi în secolul al doisprezecelea au trăit mari sfinţi, care au relatat despre viaţa spirituală. Tema principală a tuturor acestor sfinţi era că trebuie să ne curăţim pe noi înşine pentru ascensiunea noastră spirituală. Trebuie să ne purificăm pe noi înşine.
 
Deci, cel mai măreţ lucru pe care trebuie să îl atingem este cea de a doua naştere a noastră, Realizarea Sinelui, mântuirea noastră. Acesta constituie scopul vieţii,
 
Am citit o carte despre Iisus care a venit în India, în Kashmir, unde l-a întâlnit pe unul dintre regii dinastiei Shalivahan. întâlnirea dintre cei doi este citată dintr-o carte veche a Puranelor scrisă în sanscrită, limbă pe care, probabil, autorul acelei cărţi nu o cunoştea.
 
Acolo stă scris că regele Shalivahan l-a întrebat pe lisus de numele Său, iar acesta i-a răspuns că se numeşte Isa Masih. Apoi regele l-a întrebat: „De ce ai venit în această ţară?”. A primit următorul răspuns: „Vin dintr-o ţară unde oamenii sunt «Mleccha». Mleccha sunt cei care doresc să fie impuri, vulgari şi imorali”, în India de atunci, toţi străinii erau numiţi «Mleccha», deoarece indienii considerau că ei nu aveau cea mai mică idee despre purificare sau transformare.
 
Cam aşa a decurs discuţia dintre Shalivahan şi Domnul lisus Cristos, după care Shalivahan l-a întrebat: „De ce nu te întorci să-i purifici pe acei oameni şi să-i înveţi despre Nirmal Tattwa?” (principiul purităţii)...
 
...
 
... in concordanţă cu Biblia, Shariat-ul este scris în cartea lui Ieremia. Aceste legi au fost date de către Moise evreilor, pe care i-a găsit într-o stare de mare decadenţă, când el s-a întors cu cele Zece Porunci. El s-a gândit că acei oameni aveau nevoie de o conduită foarte strictă, prin care ei ar putea ajunge la o anumită disciplină morală şi puritate.
 
In caz contrar, asemenea oameni imorali nu ar fi putut atinge spiritualitatea. Shariat-ul nu a fost acceptat de evrei, dar a fost preluat ulterior de Mahomed, care a constatat că evreii nu puteau s îl accepte, dar s-a gândit că putea fi adoptat de cei care doreau să urmeze islamul, adică abandonul faţă de Divin.
 
Simt că aceasta este o interpretare eronată. Mahomed nu ar fi putut să facă aşa ceva. El însuşi a propovăduit rahman-ul (compasiunea) de-a lungul întregii vieţi. Cum ar fi putut el să vorbească despre reguli atât de stricte pentru femei? Probabil că el a descoperit că oamenii din alte religii erau chiar si mai rău decât evreii decadenţi.
 
Aşa cum stau acum lucrurile, toate aceste religii sunt foarte greu de urmat. Cristos a spus că trebuie să te purifici, să-ţi controlezi atenţia si că trebuie să vezi prin introspecţie ce este rău cu tine şi să încerci să te cureţi, în caz contrar, El a spus (în Evanghelia după Matei 5: 29, 30; vezi şi Marcu 9: 43, 45, 47): „Dacă ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat (chiar dacă priveşti la o femeie de două ori), scoate-l şi leapădă-l de la tine...
 
Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, tai-o şi leapăd-o de la tine”22. El a mai spus: „Oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt” (Matei 5: 39; vezi şi Luca 6: 29). Imaginaţi-vă creştinii trecând cu vederea chiar şi o singură palmă! Când îi priveşti pe creştinii din ţările creştine, felul în care toţi creştinii au ucis oameni în toate colţurile lumii, te întrebi după ce criterii se numesc ei creştini.
 
Se poate înţelege cu uşurinţă, că toate acestea sunt reguli şi precepte imposibil de urmat de către oamenii moderni. Este probabil ca ele să fi fost propovăduite nu de către Cristos, ci de către Pavel, un intrus în Biblie şi cel care a redactat-o. Medicii au ajuns la concluzia că el era epileptic.
 
Fiind un posedat, a debitat tot felul de minciuni cu colaborarea lui Petru, care a fost cel mai slab discipol al lui Cristos. Cum ar fi putut Cristos să-i dea tocmai lui cheile pentru a construi o biserică pe cele şapte coline? Dimpotrivă, El i-a spus lui Petru: „Inapoia mea, Satană!”
 
 
DIN CUPRINS:
 
PREFAŢĂ  
   
Capitolul 1
MODERNISM Şl RAŢIUNE

Capitolul 2
LIBERTATEA DE A ALEGE
 
Capitolul 3
DEMOCRAŢIA

Capitolul 4
RASISMUL     
 
Capitolul 5
CULTURA DIN OCCIDENT
 
Capitolul 6
RELIGIILE     
 
Capitolul 7
PACEA     

Capitolul 8
PACEA MONDIALĂ     
 
Capitolul 9
EVOLUŢIA     
    
Capitolul 10
MESAJUL METAŞTIINŢEI
 
Capitolul 11
SISTEMUL SUBTIL
 
Invitaţie de a face experimentul Realizării Sinelui
 
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Practici spirituale

Created in 0.0650 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.