Erbivori fericiţi - Lindsay S. Nixon

Erbivori fericiţi - Lindsay S. Nixon
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-756-038-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 315
Format: 16X22

DESCRIERE

Erbivori fericiţi - Reţete vegane dietetice, sărace în calorii, pentru un corp suplu şi sănătos - Lindsay S. Nixon

 

Călătoria mea către o stare de sănătate perfectă

Fanii şi jurnalişti îmi cer adeseori să le relatez povestea călătoriei mele personale către o stare de sănătate perfectă. De-a lungul anilor am împărtăşit mai multe informaţii, dar nu am prezentat niciodată întreaga mea poveste, probabil dintr-o anumită timiditate. Mă simt eu pregătită să îmi împărtăşesc cele mai profunde şi mai întunecate gânduri, şi cele mai personale motive de nesiguranţă? Atunci când am început să scriu această carte m-am decis să fac în sfârşit acest lucru.

 

Îmi amintesc şi acum ziua în care am început să mă ruşinez de corpul meu. Eram copil, aveam circa opt ani şi mă aflam la piscină într-un costum de baie din două bucăţi pe care o convinsesem pe mama să mi-l cumpere. (Mama a insistat că eram prea mică pentru aşa ceva, dar eu i-am spus că toate fetele de vârsta mea aveau un astfel de costum, umplându-şi sutienul cu baloane cu apă, ca să pară că aveau sâni.)

 

Eram plină de entuziasm la gândul de a purta un costum de baie din două bucăţi. Acesta abia dacă îmi arăta stomacul, dar mă simţeam foarte cool, ca şi cum aş fi fost deja o adolescentă. Stăteam în patio şi mâncam dintr-un pepene, când un adult venit la petrecere a arătat cu degetul către colăceii mei de grăsime.

 

Atunci când îmi privesc fotografiile din copilărie, îmi dau seama că nu am fost niciodată cu adevărat grasă, dar nici foarte suplă. Probabil că aş fi fost de-a dreptul subţire dacă aş fi făcut ceva mai multă mişcare fizică. Mintea mea era însă mult mai activă decât corpul meu...

 

............

 

 

Cum trebuie folosite iconiţele

Rapidă Reţete care pot fi preparate în cel mult 30 de minute. Ce-i drept, unele necesită îndeplinirea simultană a mai multor sarcini pentru a putea fi preparate în 30 de minute.

 

Fără grăsimi Reţete care conţin mai puţin de 1 gram de grăsimi per porţie.

 

Fără gluten Reţete care nu necesită făină din grâu integral, gluten din grâu sau orz. De bună seamă, nu pot garanta întotdeauna în privinţa tuturor celorlalte ingrediente; prin urmare, dacă ai o alergie sau o sensibilitate la gluten, asigură-te că toate ingredientele pe care le foloseşti sunt certificate „fără gluten”. Sosul de soia poate fi înlocuit cu sosul tamari fără gluten sau cu aminoacizii din cocos, iar Orgran-ul reprezintă un substitut fără gluten ideal pentru glutenul din grâu. Pentru reţetele care necesită făină din grâu integral, poţi folosi amestecul de făinuri fără gluten (vezi reţeta de la pagina 267). Nu uita că deşi – în esenţă – ovăzul nu conţine gluten, el poate fi totuşi contaminat prin polenizare încrucişată. Prin urmare, dacă ai o mare sensibilitate la gluten, foloseşte întotdeauna o varietate de ovăz certificată ca fiind „fără gluten”.

 

 Fără soia Reţete care nu necesită tofu, sos de soia, tempeh sau alte produse din soia. Dacă o anumită reţetă impune folosirea unui lapte vegetal, foloseşte laptele din migdale sau din orez. Dacă ea solicită folosirea unui iaurt vegan, foloseşte un iaurt din migdale, cocos sau orez (nu unul din lapte de soia). De asemenea, dacă o reţetă conţine ca ingredient miso, foloseşte un miso din năut. Înlocuieşte sosul din soia sau sosul tamari obişnuit cu aminoacizii din cocos.

 

Buget redus Reţete care pot fi preparate cu ingrediente care costă mai puţin de 5 dolari, atunci când ai cămara plină cu produse şi condimente...

 

CUPRINS:

 

Introducere
Cuvânt înainte de la Lindsay


Să începem
Lista de cumpărături
Densitatea calorică
Factorul 100 - caloriile
Călătoria mea către o stare de sănătate perfectă
Cum trebuie folosite iconiţele
Reţete uşoare
Mic dejun
Brioşe şi produse de panificaţie
Sandviciuri, taco şi alte reţete
Burgeri delicioşi
Caserole şi rulouri
Supe, tocane şi plăcinte delicioase
Salate şi sosuri pentru salate
Paste, reţete la tigaie şi tăiţei
Garnituri
Sosuri, gustări şi antreuri
Deserturi
Băuturi
Prepară-le singur
Exerciţii fizice
Sunt exerciţiile fizice strict necesare?
Factorul 100 – Fitness-ul
Exerciţii uşoare pentru fitness
Mărturii
Anexe
Glosarul ingredientelor
Substitute pentru reţete
Pregătirea bucătăriei


Mulţumiri
Despre autoare
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0554 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.