Eu, Claudius, Imparat - Robert Graves

Eu, Claudius, Imparat - Robert Graves
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-322-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Eu, Claudius, Imparat - Robert Graves

 
... peştera e aşezată in spatele unui mic templu plin de farmec, închinat lui Apollo şi Artemis — căci Cumae a fost o colonie grecească eoliană. Deasupra porticului se află o friză veche aurită, atribuită lui Dedal, ceea ce e evident absurd, deoarece friza nu are mai mult de cinci sute de ani şi se ştie că sunt cel puţin o mie şi o sută de ani de când a trăit Dedal.
 
Reprezintă povestea lui Tezeu şi a Minotaurului, pe care cel dintâi l-a omorât in Labirintul din Creta.
Inainte de a primi îngăduinţa s-o vizitez pe sibilă, a trebuit să jertfesc un bou în cinstea lui Apollo şi o oiţă spre slava lui Artemis.

Ne găseam in decembrie şi sc lăsase un frig groaznic. Peştera era un Ioc înfiorător, săpat în stâncă tare, cu o intrare prăpăsti-oasă, întortocheată, cufundată în beznă, in care roiau liliecii. Cu toată deghizarea mea, sibila mă recunoscu imediat: m-a trădat cu siguranţă gângăveala.
 
Incă din copilărie mi se împleticea grozav limba; mai apoi însă, urmând sfaturile unor specialişti in clocinţă, am ajuns, încetul cu încetul, să fiu stăpân pe vocea mea in cuvântările publice pregătite dinainte; dar luat pe neaşteptate, mi se întâmplă încă, din când in când, deşi mai rar ca altă dată, să simt cum mi se încurcă limba. Aşa mi s-a întâmplat la Cumae.

Am pătruns în interiorul peşterii, urcând scara pe bâjbâite, în patru labe, şi m-am pomenit în faţa sibilei. Semănând mai curând a maimuţă decât a femeie, ea şedea pe un scaun într-o cuşcă agăţată de tavan. Veşmintele ei erau purpurii, iar snopul de raze roşierice care cădeau de sus ii aprindea ochii neclintiţi ce păreau de jăratic.
 
Gura-i fără dinţi rânjea. In jurul meu plutea un miros de moarte. Izbutii să îngân salutul pe care-l pregătisem. Ea nu-mi răspunse. De abia mai târziu am aflat că arătarea de sus era doar corpul mumificat al Deifobei, ultima sibilă, care murise de curând, în vârstă de o sută şi zece ani. Pleoapele ei erau susţinute de bile de sticlă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0456 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.