EU. RO - Klaus Iohannis

EU. RO - Klaus Iohannis
-10%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 396
Format: 13x20
Preț: 53,10 RON
59,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

EU. RO. Un dialog deschis despre Europa - Klaus Iohannis

 
... construit ca un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări cu care se confruntă în prezent, volumul EU. RO. Un dialog deschis despre Europa este o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere adresată în special pentru celor tineri.
 
... le oferă tuturor cititorilor atât informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, cât și instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei...
 
...
 
... Comisia Europeană a dezvoltat forme tot mai eficiente de organizare instituțională, menite să asigure grupului un cadru din ce în ce mai favorabil de luare a deciziilor în beneficiul cetățenilor.
 
Aceste noi viziuni de armonizare instituțională au avut ca răspuns Tratatul de Fuziune, sau Tratatul de la Bruxelles, semnat la 8 aprilie 1965, al cărui scop a fost crearea unor instituții unice pentru cele trei Comunități Europene: Consiliul de Miniștri și Comisia Europeană.
 
Alte două mari momente trebuie amintite, pentru rolul hotărâtor pe care deciziile luate atunci l‑au avut în existența Uniunii până în prezent. În 1975, în afara tratatelor, așadar pe cale necon‑vențională, s‑au pus bazele Consiliului European, Eliminarea taxelor vamale oferăstabilitate, beneficii economiceși sociale.
 
ale cărui întruniri reuneau (și reunesc) șefii de stat și de gu‑vern ai statelor membre, iar în 1979, CE a decis că era timpul ca înșiși cetățenii să aibă o ponde‑re mai mare în deciziile luate la nivelul Comunității, introducând alegerile directe pentru membrii Parlamentului European.
 
Funcția de președinte al Parlamentului European ales prin vot liber a fost exercitată de Simone Veil, fost minis‑tru al Sănătății în Guvernul Valéry Giscard d'Estaing și supraviețuitoare a Holocaustului.
 
În discursul ei inaugural, rostit pe 18 iulie 1979, după ce a fost alea‑să pentru a exercita această funcție, Simone Veil evidenția responsabilitățile, dar și prerogativele noi care‑i reveneau Parlamentului ales prin sufra‑giu universal pentru a reprezenta voința a 260 de milioane de oameni.
 
Primele alegeri care decideau componența Parlamentului European marcau, pen‑tru Simone Veil, un moment crucial în viața Uniunii: pentru prima dată, cetățeni care, cu puțin timp în urmă, fuseseră în război unii cu alții votau împreu‑nă un corp politic menit să le reprezinte interesele...
 
 
CUPRINS:
 
ARGUMENT
 
EUROPA ISTORICĂ
UNIUNEA EUROPEANĂ, UN MODEL DE INTEGRARE ECONOMICĂ
. EUROPA VIITORULUI
EUROPA VALORILOR
EUROPA POLITICĂ
EUROPA SUB VREMI. PROBLEMELE CU CARE SE CONFRUNTĂ UE
EUROPA ȘI CRIZA MIGRAȚIEI
VIITORUL UNIUNII EUROPENE
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0652 sec