Evanghelia Mariei - Miriam din Magdala

Evanghelia Mariei - Miriam din Magdala
-15%
Preț: 25,50 RON
30,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 248
Format: 13x20
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Evanghelia Mariei - Miriam din Magdala (Jean-Yves Leloup)

 
... mergeţi, cei ce plângeţi, căci veţi fi mângâiaţi.’ Chouraqui traduce: „Mergeţi, cei îndoliaţi!” Ar trebui precizaţi cei care „îşi poartă doliul”: a accepta că trecutul aparţine trecutului este de fapt condiţia pentru a merge mai departe.

Nu înseamnă să nu plângi, să fii fără emoţii, ci să nu te complaci în lacrimi, să nu te blochezi în propriile emoţii, să fii într-o continuă transformare, în mers, către o mai mare seninătate şi o maturitate mai tandră.

„Mergeţi, cei flămânzi şi însetaţi după dreptate, căci voi veţi fi îndestulaţi!” Cel care este însetat şi flămând nu rămâne nemişcat, el este „în căutare”..., iar căutarea dreptăţii, adică a sfinţeniei, nu poate niciodată să pretindă că este „finalizată”.
 
Aici nu este vorba de a fi veşnic nemulţumitt, ci de a şti că omul şi lumea sunt infinit perfectibile. Iar aceasta este o sarcină fără de sfârşit.

„Mergeţi, cei cu inima curată, pentru că voi îl veţi vedea pe Dumnezeu!” Pentru a-l vedea pe cel de langa noi este necesar ca ochiul să fie golit de a priori-urile sale şi de judecăţile sale; cu atât mai mult pentru a-L vedea pe Dumnezeu, suntem invitati la un „drum lung”, acela în care trebuie să ne retragem proiecţiile, chiar pe cele mai frumoase dintremele, pe care am putea să le luăm drept experienţe spirituale sau drept Dumnezeu însuşi, în timp ce ele n-au „nimic de-a face” cu Realitatea pe care El o reprezintă: asta seamănă foarte tare cu fantasmele egoului nostru şi cu visurile lui infantile despre atotputernicie.
 
Noi cunoaştem atributele, calităţile Fiinţei; numai inimile curate pot gusta ceea ce este Ea, „ fără calitate”, în ceea ce Ea are „Sfânt”, adică incomparabil.

„Mergeţi, cei milostivi, căci milostiviţi veţi fi!" Fericiţi cei care au o inimă şi care ştiu să rămână sensibili la suferinţele şi nenorocirile celorlalţi. Viitorul este al celor „puri şi blânzi", şi nu al celor „puri şi duri” - aceşti pretinşi perfecţi ai tuturor integrismelor, „puri precum îngerii, orgolioşi precum demonii” mai degrabă periculoşi, precum toţi marii şi micii inchizitori care, în numele purităţii, al credinţei sau al rasei, fac vărsare de sânge...

Cele mai mari crime ale umanităţii se fac întotdeauna în numele Binelui, al integrităţii şi al purităţii care trebuie „salvate”. N-au fost arătate încă îndeajuns toate riscurile purităţii fără milostivire.

„Mergeţi, cei milostivi.” Nu vom avea niciodată suficientă compasiune pentru a înţelege suferinţa şi nenorocirea celuilalt; nu vom avea niciodată inima...
 
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
TRADUCEREA
COMENTARIU

PAGINA 7
PAGINA 8
PAGINA 9
PAGINA 10
PAGINA 15
PAGINA 16
PAGINA 17
PAGINA 18
PAGINA 19

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0520 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.