Executarea silita in natura a obligatiilor contractuale in sistemul Codului civil roman - Vladimir Diaconita

Executarea silita in natura a obligatiilor contractuale in sistemul Codului civil roman - Vladimir Diaconita
Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 360
Categoria: Drept civil

DESCRIERE

Executarea silita in natura a obligatiilor contractuale in sistemul Codului civil roman - Vladimir Diaconita

 
"In literatura juridica romana, tema executarii silite in natura nu s-a bucurat de o cercetare monografica. Prezentata, de regula, in mod succint, in cursurile si in tratatele de obligatii, aceasta tema a ramas practic neexplorata. Multe dintre numeroasele intrebari pe care le-ar putea ridica reglementarea executarii silite in natura – atat aceea din Codul civil din 1864, cat si aceea din Codul civil in vigoare – fie nu au fost formulate nici explicit, nici implicit si au ramas, ca atare, fara raspuns, fie au fost puse doar in mod implicit, cu consecinta ca si raspunsurile au fost date in aceeasi maniera. 

De cele mai multe ori, ceea ce s-a tratat in mod explicit constituie mai mult o suma de postulate sau chiar de locuri comune, de natura mai mult sa ascunda problematica ampla a executarii silite in natura. Recurgand la un element de comparatie des uzitat, dar sugestiv si in acest caz, executarea silita in natura este un aisberg: ceea ce se vede este numai o mica parte a fenomenului.

Este meritul autorului de a dezvalui ceea ce ascunde tema executarii silite in natura, pe de o parte, iar pe de alta parte, de a repune in discutie si, uneori, chiar de a invalida idei acreditate de multa vreme.”

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Drept civil - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0532 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.