Exercitii de apreciere - Marius Ghidel

Exercitii de apreciere - Marius Ghidel
-15%
Preț: 42,50 RON
50,00 RON (-15%)
Promoția expiră în: 19 ore 8 min 23 sec
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 465
Format: 13x20

DESCRIERE

Exercitii de apreciere. Intrebari si Raspunsuri - Marius Ghidel

 
Din carte:
 
... cine este mai aproape de divin?
Cel care înţelege şi urmează însuşirile divine, sau cel care doar cere, dar nu îl urmează pe Iisus. Ritualul îi conservă bunăstarea şi plăcerile în condiţiile în care Iisus a atacat plăcerile şi comodităţile. De aceea Iisus este prigonit şi acum, este urât de mai toţi şi nu îl urmează mai nimeni, pentru că le distruge bunăstarea.
 
Mai curând intră cămila prin urechile acului decât bogatul în împărăţia lui Dumnezeu. Ei ne desconsideră pentru că preferăm să benchetuim, în condiţiile în care ei se restrâng. Colosală diferenţă. Noi vrem bunăstarea pe primul plan, de aceea îl urâm pe Iisus.
 
Când nu iubeşti şi nu te împuţinezi continuu îl urăşti pe Iisus. Alege să te restrângi ca Iisus, şi nu dori plăcerile şi belşugul lumii că acesta este iadul, şi nu ai cum să scapi de el dacă vrei fericirile lumii înnebunit. Păi, ce este Dumnezeu? Nu materia, nu mai bine, nu mai plăcut, nu mai frumos...
 
Recunoaşterea egoismului? In toate?
Da, trebuie să-l definim şi să cunoaştem cum acţionează şi ce urmăreşte. Ca să îl recunoşti. Şi apoi fiinţa divină cum se comportă.
 
De fapt, egoismul este prăpastia.
După ce le cunoaştem, vom alege conştient. Fiinţa divină nu o alegem, că nu o cunoaştem!
 
Să ne uităm la Iisus şi să definim fiinţa cerească din noi?
Ce face ea şi ce face egoul... Şi apoi să alegem fiinţa sublimă! Dar dacă nu le cunoaştem, vom acţiona instinctiv cu programele brutale, animalice! Noi credem că suntem trupul.
 
Raportarea la trup, la câştig pentru trup, este egoul! Este eu, mine, al meu, pentru mine toate. Trebuie să nu vrem totul pentru trup, să-l neglijăm, să nu căutăm plăcerile.
 
Neglijarea plăcerilor este fericirea sufletului?
Când trupului tău îi este bine şi se bucură, spunea Rumi, sufletul tău suferă. Sau sf. Ioan Gură de Aur spunea: îşi aşteaptă pierea. Să nu-l luăm în seamă. Să nu căutăm binele trupului. Când nu cauţi binele corpului, II cauţi pe Dumnezeu. Trebuie să nu vrei o fericire mai mare pentru tine, asta înseamnă iubirea lui Dumnezeu, nu tu. Divinul este pierderea avantajelor pentru trup. învaţă să nu contrezi pe nimeni, să nu i te opui, orice ar zice.
 
Cum ni se descoperă Domnul?
Ni se arată continuu, este necazul care vine peste tine, este omul care ne face o nedreptate, este suferinţa şi durerea, numai El vine înaintea noastră şi îl simţim cu toată fiinţa. Problema este doar că noi credem că nu suntem El, şi se face totul pentru a nu afla asta niciodată. De asta a fost pus la distanţă, ca să nu-L aflăm, că este chiar Iubirea noastră.
 
El se dezvăluie continuu, dar nu avem cum să-L vedem dacă ne ocupăm numai cu avantajele noastre. Acesta este obstacolul, faptul că punem fericirea noastră în afară. Când ea este natura noastră. Când te îndrepţi spre materie, pierzi cerul. Noi fixam binele nostru şi nu vrem să-l pierdem. Acesta este obstacolul. Cu cât eşti mai ataşat, cu atât vei greşi mai mult pentru că Domnul nu este cu tine şi nu vei vedea calea corectă, vei avea văl...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0597 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.