Există o zare - Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct

Există o zare - Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct
ISBN: 978-973-50-6436-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 124
Format: 13x20
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Există o zare - Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct - Mihai Frățilă

 
... Dumnezeu trudeşte să-i arate fiecărui om, pe parcursul vieţii, nu numai binele sau răul, ci mai ales deosebirea dintre bine şi mai bine. Paginile de faţă se doresc o binevoitoare încurajare.
 
Acelora care, dincolo de lucrurile trecătoare, nu se înstrăinează de legătura cu ceilalţi în căutarea sensului vieţii, li se cere mai întâi să fie disponibili pentru o mare renunţare necesară.
 
Astfel, renunţarea la imaginea unui „Dumnezeu senin şi rece“ faţă de grijile omului devine esenţială pentru a face ulterior descoperirea salutară: într-adevăr, când vine vorba despre mântuirea sufletelor, lui Dumnezeu nu-i este totuna...
 
... reîntoarcerea, prin smerenie, la realitatea crudă a Crucii este un har indispensabil pentru a primi celălalt mare har: credinţa în Înviere. Merită, deci, să întorci puţin capul.
 
Astfel vei trece cu certitudine din moarte la viaţă alături de Hristos: dacă vei simţi, încă de pe acum, că El se află întotdeauna în spatele tău în ceasurile de cumpănă, pentru a păşi înainte, alături de tine.
 
Învierea lui Hristos nu are nimic revanşard. Dacă te abaţi din calea disperării în spiritul Învierii Domnului, regăseşti speranţa unei istorii conduse de Dumnezeu. O istorie a Binelui din care nu poţi dezerta şi prin care nu se cade să te strecori.
 
Dumnezeu te iubeşte şi, în acelaşi timp, nu-ţi este dator cu nimic prin dragostea lui faţă de tine. Deci, nu e important să faci lucruri mari, cum spunea Maica Tereza de Calcutta, ci să le faci cu o mare iubire...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte / 7 De ce Învierea nu e o revanşă / 9 Învierea şi răbdarea de a te ridica / 15 „Nu-i pentru mine!“ / 21 Despre şansa credinţei / 25 Ochiul care pierde lumina / 31 Între indiferenţa şi compasiunea lumii / 35 Asceza istoriei cu Dumnezeu / 38 Chemarea la libertate / 41 Fără alai, fără discursuri / 47 Cel mai mare serviciu făcut Adevărului / 52 Minunea pe care Dumnezeu o aşteaptă de la noi / 56 Când Dumnezeu se lasă înghesuit în mulţime / 60 Despre smerenia lui Dumnezeu / 64 Hristos şi ieslea săracă a inimii tale / 70 Dumnezeu în istoriile tale / 77 Succesul altfel / 82 Mesajul lui Ioan Botezătorul / 87 Biserica: o altfel de mulţime / 91 De ce Dumnezeu nu e agent de asigurări / 94 Pledoarie pentru Patrie / 97 Judecata Crucii / 106 Crucea – răsplata nevinovăţiei / 111 Cele două tabere ale Judecăţii / 115 Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct / 118

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0886 sec