Experienta supravietuirii (A doua serie Diagnosticarea Karmei)

Experienta supravietuirii (A doua serie Diagnosticarea Karmei)
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 212
Format: 13x20
Categoria: Ezoterism

DESCRIERE

Experienta supravietuirii (A doua serie Diagnosticarea Karmei) - Serghei Nikolaevici Lazarev

 
... ce au văzut în învăţaturile lui Hristos discipolii lui?
 
Posibilitatea de a transmite păcatele altuia, posibilitatea vindecării rapide de orice boli, posibilitatea schimbării în bine a propriului destin prin creştinizare, posibilitatea de a dobândi orânduirea Creatorului nu prin respectarea poruncilor, nu prin renunţare şi suferinţă, nu prin iubire ca principala punte care uneşte omul cu Dumnezeu.
 
Lăcomia însemna doar o minune: ai crezut în Hristos — ai devenit sănătos, ai crezut în el ca în Dumnezeu - vei ajunge în rai. Forma exterioară a fost păstrată, iar principalul conţinut - iubirea, schimbarea şi educarea sufletului s-au dus pe planul doi.
 
Oamenii au început să se adreseze stareţilor şi preoţilor nu pentru a-şi salva sufletele, ci pentru a primi bunuri sub formă de sănătate şi bunăstare. Acest proces al decăderii a durat mult timp.
 
Acum instituţia stăreţiei, practic, a dispărut, întrucât ataşamentul şi lăcomia umană s-au intensificat de mai multe ori. Acea aspiraţie şi acele încercări de a ajuta astfel de oameni se transformă în autodistrugere.
 
Se pare că vremea stareţilor şi a oamenilor clarvăzători s-a terminat. Nu mai avem asupra cui strămuta păcatele. Acum fiecare trebuie să răspundă personal înaintea lui Dumnezeu pentru greşelile lui.
 
Iar oamenii speră, din obişnuinţă, la cea de-a doua venire a Mesiei: El va veni şi îi va salva pe toţi de la moarte, toţi îşi vor arunca iar păcatele asupra Lui şi din nou vor începe să trăiască bine.
 
 Iisus Hristos se identifica pe sine cu iubirea. Iubirea, care vine la un suflet lacom şi imperfect, este întotdeauna o salvare, dar aceasta poate arăta ca o boală, nenorocire şi moarte.
 
Cu cât sufletul este mai lacom şi mai agresiv, cu atât mai multe nenorociri va primi un om sau un întreg popor. Aşa s-a întâmplat şi în Israelul Antic.
 
Totuşi, au existat atunci oameni care credeau cu adevă- rat în Hristos. Să medităm asupra întrebării: cine au fost aceşti oameni? In primul rând, aceştia erau oameni bolnavi, ologi, leproşi, adică aceia care erau umiliţi fizic şi spiritual.
 
Aceştia erau cei la care cineva dintre rude s-a îmbolnăvit sau a murit brusc. Pescarii simpli au devenit ucenicii lui Hristos, adică cei care ocupau treptele inferioare ale ierarhiei sociale - nu înţelepţii, nu oamenii de ştiinţă, nu preoţii, nu împăraţii.
 
Iar oamenii care erau ataşaţi de bunurile materiale şi spirituale s-au dovedit a fi îndepărtaţi de la acele adevăruri propovăduite de Iisus Hristos. In zilele noastre, mulţi se consideră adevăraţi creştini şi, cu toate acestea, se închină bunurilor materiale şi spirituale. Idolatria iubeşte să se deghizeze în haine bogate.
 
Cu ce se deosebeşte rugăciunea unui păgân de rugăciunea unui monoteist? Păgânul se roagă pentru bunurile trupului: adresându-se lui Dumnezeu, el cere sănătate şi îndeplinirea dorinţelor.
 
Un păgân se roagă pentru bunurile spiritului său şi pentru conştientul său: adresându-se lui Dumnezeu, el cerşeşte bunăstare pentru propria soartă, cere ca speranţele şi planurile lui să se îndeplinească, ca duşmanii să îi fie pedepsiţi, ca familia să prospere.
 
Iar un monoteist se roagă pentru sufletul lui care este unitar şi îmbină în sine toate contrariile. El îl roagă pe Dumnezeu să îi susţină iubirea în suflet. Se roagă, iertând acei oameni prin care Dumnezeu i-a oferit o purificare.
 
El vede voia Divină şi în evenimentele bune, şi în cele neplăcute. Cel mai important pentru el este să păstreze iubirea şi să-şi salveze sufletul...
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0514 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.