Experienta tantrica, calea rapida de evolutie prin iubire si amor

Experienta tantrica, calea rapida de evolutie prin iubire si amor
-15%
Preț: 29,75 RON
35,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 336
Format: 13x20

DESCRIERE

Experienta tantrica, calea rapida de evolutie prin iubire si amor - Osho

 
... cu excepţia Tantrei, toate religiile lumii au dat naştere la personalităţi scindate. Cu excepţia Tantrei, toate religiile lumii au dat naştere la schizofrenie. Ele te scindează. Astfel, ele fac să apară în fiinţa ta şi lucruri bune, dar şi lucruri rele.
 
Şi apoi ne spun că binele trebuie dobândit, iar răul trebuie să fie negat, că diavolul trebuie negat, iar Dumnezeu acceptat. Ele creează o sciziune în fiinţa ta, o luptă. Iar apoi te simţi mereu vinovat, căci cum ai putea să distrugi ceva care, organic vorbind, este parte din tine? Nu tu ai creat acel aspect.
 
L-ai găsit pur şi simplu acolo; a fost un dat. Furia este acolo, sexul este acolo, lăcomia este acolo; nu tu le-ai creat; ele sunt elemente care alcătuiesc viaţa, aşa cum sunt ochii şi mâinile tale...
 
Din carte:
 
... omul, aşa cum există el, este doar o maşină, deşi munceşte, deşi obţine succese în lume, deşi trăieşte o aşa-zisă viaţă şi apoi moare. Dar ţineţi minte, el nu există. Funcţia lui este aceea a unui mecanism, el este un robot.
 
Omul este o maşină. Da, în această maşină poate să crească ceva care să meargă dincolo de mecanism. Această maşină nu este o maşină obişnuită; ea are un potenţial extraordinar de a merge dincolo de ea însăşi.
 
Ea poate produce ceva care să transcendă propria ei structură. Uneori ea a produs un Buddha, un Iisus, un Gurdjieff, uneori ea a produs oameni.
 
Dar să nu cumva să crezi că tu eşti deja un om. Dacă crezi, credinţa ta va fi suicidară — pentru că de îndată ce credem că ceva este deja acolo, noi încetăm să-l mai căutăm, încetăm să-l mai creăm, încetăm să-l mai descoperim, atunci încetăm să mai evoluăm.

   Gândiţi-vă puţin: o persoană bolnavă, o persoană grav bolnavă, crede că este perfect sănătoasă. De ce s-ar mai duce la doctor? De ce ar mai lua medicamente? De ce ar mai face vreun tratament? De ce s-ar mai duce la spital?
 
Ea crede că este sănătoasă, că este perfect sănătoasă - şi când colo, este pe moarte! Credinţa sa o va ucide. De aceea spun că acest mit este foarte periculos, cel mai periculos mit elaborat vreodată de preoţi şi de politicieni: şi anume că omul există deja pe pământ.
 
Aceste milioane de oameni de pe pământ sunt doar nişte posibilităţi şi, din nefericire, majoritatea dintre ei nu vor deveni niciodată oameni adevăraţi; din ngfaîcire, mulţi dintre ei vor muri rămânând tot nişte maşini...
 
...............
 
... în Orient, noi o numim roata samsarei. Este o roată; spiţele sunt aceleaşi. Tu eşti amăgit de ea din nou şi iarăşi; începi din nou să speri, şi ştii că ai sperat şi mai înainte, ai sperat de milioane de ori, şi n-a ieşit nimic din acea speranţă. Dar roata continuă să se învârtească, roata continuă să te ucidă, continuă să-ţi distrugă viaţa. T
 
impul ţi se scurge printre degete. Fiecare clipă pierdută este pierdută pentru totdeauna, iar tu continui să repeţi vechile obiceiuri.

   Asta vreau să spun când spun că omul este ca o maşină. Sunt întru totul de acord cu George Gurdjieff; el obişnuia să spună că noi nu avem încă un suflet.
 
El a fost primul care a enunţat acest concept atât de drastic, că omul nici măcar nu are suflet. Da, sufletul s-a născut în tine, dar tu va trebui să îi dai naştere; va trebui să devii capabil să îi dai naştere.

   De-a lungul secolelor, preoţii v-au spus că aveţi deja un suflet, că sunteţi deja oameni. Dar nu este aşa, voi sunteţi oameni doar la modul potenţial. Puteţi deveni oameni şi în realitate, dar mitul trebuie să fie distrus. Trebuie să înţelegeţi acest fapt: voi nu sunteţi fiinţe conştiente; şi dacă nu sunteţi fiinţe conştiente, cum aţi putea să fiţi oameni?

   Care este diferenţa dintre tine şi o piatră? Care este diferenţa dintre tine şi un animal? Care este diferenţa dintre tine şi un copac? Diferenţa este dată de conştiinţă. Dar cât de multă conştiinţă ai? Doar câte o străfulgerare ici şi colo, doar uneori, în rare momente, tu devii conştient, şi asta doar...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă

1. Invaţă prin acţiune
2. Transformarea este o consecinţă a înţelegerii 
3. Spontaneitate şi conştiinţă 
4. Opreşte-te din a deveni cineva, doar fii! 
5. Noi suntem o singură energie 
6. Nicio problemă nu este gravă 
7. Nu trăiţi călduţ 
8. Fii o albină, fii liber! 
9. Iubirea este limbajul 
10. Chiar extraordinar, draga mea! 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0479 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.