Explicatorul de lucruri - Randall Munroe

Explicatorul de lucruri - Randall Munroe
Preț: 69,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-722-394-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 73
Format: 23x33

DESCRIERE

Explicatorul de lucruri. Chestii complicate în cuvinte simple - Randall Munroe

 

... aceasta este o carte cu poze şi cu cuvinte simple. Fiecare pagină explică cum funcţionează ceva important sau interesant, explicaţia folosind numai cele zece sute de cuvinte pe care oamenii le folosesc cel mai mult. Pagina asta e aici ca să te salute şi să explice de ce arată cartea aşa.


Mare parte din viaţa mea m-am temut că oamenii vor crede că nu ştiu destule. Uneori, teama asta m-a făcut să folosesc cuvinte mari cand nu era nevoie.
Un lucru pentru care am folosit uneori cuvinte mari este forma lumii. Lumea e rotundă, dar nu perfect rotundă.

 

Din cauza felului cum se roteşte, e niţel mai lată la mijloc. Dacă vrei să construieşti o navă spaţială care să zboare în jurul lumii, trebuie să-ţi fie clar ce formă are lumea şi poţi folosi câteva, cuvinte mari în loc de „rotundă". Dar, în cea mai mare parte a timpului, nu contează forma exactă; deci oamenii zic simplu: „rotundă".


Când eram la şcoală, am învăţat despre navele spaţiale şi am învăţat să folosesc o sumedenie de cuvinte mari pentru lucruri ca forma lumii: Uneori foloseam aceste cuvinte mari din cauză că se deosebeau foarte mult de cuvintele mici. De foarte multe ori însă, eu mă temeam pur şi simplu că, dacă folosesc cuvintele mici, cineva o să creadă că nu le cunosc pe cele mari.


Mi-a plăcut să scriu cartea asta, fiindcă m-a făcut să scap de frica aia a mea că aş părea prost. La urma urmei, când spui chestii gen „barcă spaţială" şi „împingâtoare de apă", totul sună ca o prostie. Folosind cuvinte simple, am putut să; nu-mi mai fac atâtea griji. Puteam să mă amuz, pur şi simplu, inventând nume noi pentru lucruri şi încercând să explic altfel idei interesante...

 

CUPRINS:

 

Nota redacţiei
Pagina de dinainte să înceapă cartea 
Casa spaţială comună
Punguţele cu apă din care eşti făcut si tu     
Centrala de energie cu metale grele     
Maşina spaţială de mers pe lumea roşie         
Cutiile care fac hainele să miroasă mai bitie             
Suprafaţa-Pământului
 
...........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0484 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.