Explorari in enigmatic, vol. 1

Explorari in enigmatic, vol. 1
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 120
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Explorari in enigmatic, vol. 1 - Dan Corneliu Braneanu

 
... cartea de față deschide o miniserie de 4 volume care vor cuprinde o retrospectivă a publicisticii lui Dan Corneliu Brăneanu, întregită cu note și materiale inedite, sub îngrijirea editorială a mai tânărului său discipol, Vlad-Ionuț Musceleanu.
 
Cititorului i se pun la dispoziție studiile de o viață ale unui om, prin care nu se oglindesc doar persoana autorului și rezultate individuale ci, poate chiar mai important, mediul pe alocuri ermetic din care acesta provine...
 
Fragmente:
 
Daniel Ruzo, sculpturile megalitice şi preistoria din România
 
Apariţia în anul 1913 a celebrei cărţi ’’Dacia Preistorică” de Nicolae Densuşianu nu a stârnit la vremea respectivă şi nici mai târziu ecoul pozitiv pe care-l merita. Era şi este încă o carte apărută prea devreme dar ale cărei idei originale se pare că vor fi confirmate în cele din urmă.
 
Sperăm că dacă nu pe calea "oficială", a cercetării ştiinţifice şi arheologice, prin revelaţii, după indicaţii de natură spirituală, se vor dezlega la timpul potrivit, brusc, majoritatea misterelor de sorginte istorică, printre care cele pe care N. Densuşianu le-a relevat şi explicat la timpul său, fără a se reuşi preluarea lor de istoria "oficială şi oficioasă".
 
Poate singurul sprijin sosit din străinătate referitor la o parte din ideile "Daciei Preistorice" în intervalul scurs de la apariţia ei, a fost aportul efectiv şi moral adus de o personalitate cu totul deosebită prin pregătirea sa multilaterală, peruanul Daniel Ruzo.
 
Daniel Ruzo s-a născut la Lima în anul 1900 unde şi-a şi luat diploma în ştiinţe juridice. De la vîrsta de 18 ani a condus o revistă de poezie "Studium" în care şi-a publicat numeroase poeme. Acestă preocupare nu-l va părăsi toată viaţa.
 
Pe deasupra acestor realizări s-a îndreptat şi spre ştiinţele oculte. La 18 ani studia spiritismul, la 20 de ani teozofia şi la 23 de ani antroposofia.
 
Ca prezentând interes mai ales în actualitate menţionăm că încă de la 27 de ani era posesorul celei mai complete biblioteci din lume, referitoare la celebrul Nostradamus, care conţine peste 1250 de titluri, toate studiate şi adnotate. Daniel Ruzo dovedea din tinereţe o capacitate intelectuală cu totul deosebită şi o intensă pregătire teoretică, livrescă.
 
Cunoştinţele acumulate şi le-a perfecţionat şi practic. Astfel între 51 şi 53 ani s-a "îmbunătăţit" în Mexic pe lângă celebrii mistici Gurdjieff şi Uspenski; iar între 53 şi 58 ani la Paris pe lângă o altă celebritate, Bo-Yin-Ra. Ulterior a făcut un studiu de şase luni în Indonezia în cadrul mişcării Subud.
 
In sfârşit, în al patrulea rând - şi acesta ne interesează acum - încă de la 24 de ani a început să se ocupe de preistorie.
 
La vârsta de 52 de ani, după ce timp de 25 de ani fotografiase diverse stânci antropomorfe şi zoomorfe în diverşi munţi de pe creasta Pacificului, în Peru, a descoperit şi studiat celebrele sculpturi megalitice de pe platoul Marcahuasi din apropiere de Lima.
 
In anii 1957 şi 1959 Daniel Ruzo îşi comunică concluziile la Sorbona şi popularizează teoria unei civilizaţii primordiale globale pe care o denumeşte convenţional Masma, ca autoare a acestor sculpturi.
 
In revista "L'Ethnographie: Revue de la Société d'Ethnographie de Paris" (nr. 51 din anul 1956) a publicat comunicarea "La culture Masma" continuată cu acelaşi titlu în aceeaşi revistă în anul 1959...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte  
 
I. GEOGRAFIA SACRĂ
O hermeneutică a munţilor Retezat 
Călimanii, munţii sacri ai României şi Regele Lumii    
Munţii Rarău, legende şi realităţi    
Triunghiul sacru al României. O întreagă cazuistică de dispariţii totale fără urmă        
 
II. SCULPTURILE MEGALITICE
Daniel Ruzo, sculpturile megalitice şi preistoria din România
Sfinxul de la Topleţ          
Sfinxul din Bucegi          
 
III. ENIGMELE APEI
Câte ceva despre fântâni şi izvoare   
Sinteza tipurilor de fântâni      
Izvoare tămăduitoare şi istorice din ţara noastră     
 
IV. FENOMENE EXOTICE PARA-RELIGIOASE
Enigma clopotelor care încep să bată singure       
Consecinţele profanărilor bunurilor sacre            
 
V. ASTROLOGIE ROMÂNEASCĂ
O scurtă istorie a astrologiei româneşti

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0434 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.