Falco - Arturo Perez-Reverte

Falco - Arturo Perez-Reverte
-20%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 296
Format: 13x20
Preț: 28,00 RON
35,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Falco - Arturo Perez-Reverte 

 
...Falco este o istorie captivantă despre lupte pentru putere, violenţă, loialitate şi pasiune. În toamna anului 1936, într-o Europă cuprinsă de frămîntări, Lorenzo Falcó, fost contrabandist, spion lipsit de scrupule şi agent în serviciile secrete, primeşte sarcina de-a se infiltra într-o operaţiune complicată, ce ar putea schimba cursul istoriei Spaniei...
 
Din carte:
 
... si el, şi Eva erau la fel de uimiţi. Ca să se asigure -pentru orice eventualitate Falco l-a percheziţionat rapid pe cel căzut, care îl privea îngrozit, fără să înţeleagă ce se întâmplă.
 
Un firişor de sânge îi curgea din urechea dreaptă, pătându-i gulerul cămăşii. Nu avea decât un briceag şi nişte chei în buzunarele pantalonilor.
 
Falco le-a aruncat în partea cealaltă a camerei, a îndepărtat pistolul de faţa lui Portela şi l-a lovit din nou, de trei ori. A făcut-o fără o înverşunare deosebită, doar cu violenţa potrivită. Sistematic. Apoi s-a ridicat în picioare.

—    Puneţi-l pe un scaun.

Fără să scoată o vorbă, Gines şi Eva s-au aplecat asupra celui căzut, l-au luat de braţe şi l-au aşezat pe scaun. Au făcut-o aproape cu delicateţea unor vechi camarazi, în ciuda celor întâmplate, a observat Falco.
 
Buimac, docil, Portela îi lăsa s-o facă privindu-i cu ochi tulburi în timp ce Gines trecea în spatele lui.

—    Ţine-l bine, a ordonat Falco.

Gines era în continuare palid, avea un aer năucit de parcă ar fi fost şi el bătut, şi Falco a înţeles că tânărul falangist nu se aşteptase la o asemenea brutalitate faţă de celălalt, în ciuda trădării lui. In nici un caz, bineînţeles, nu se aştepta ca povestea să înceapă în acel mod sălbatic.
 
Fără îndoială, îşi imaginase o apropiere subtilă, cu fum de ţigară, întrebări abile şi răspunsuri la început evazive şi pe urmă mai explicite.
 
Ceva ce se petrecea treptat, care i-ar fi condus pe toţi, în mod firesc şi cu conştiinţa liniştită, la deznodământ. Mărturisire şi pedeapsă.
 
Era, neîndoielnic, prima lui încercare de acest fel, şi asta l-a determinat pe Falco să facă o grimasă plină de răutate. Evita să se uite la Eva Rengel.
 
S-a întrebat dacă aceşti tineri idealişti ar fi ştiut să facă faţă situaţiei, dacă nu ar fi intervenit el...
 
CUPRINS:
 
1.    Trenuri de noapte   
2.    Suspiros de Espana   
3.    O misiune în Levant   
4.    Călăi inocenţi    
5.    Nu e greu să omori  
6.    Va surâde din nou primăvara    
7.    Prietenii lui Felix   
8.    Sunt drumuri şi drumuri  
9.    Cenuşă la consulat   
10.    Nopţi lungi pentru a gândi   
11.    Ciocolată şi cafea    
12.    Nimic nu e ce pare    
13.    Surâsul colonelului Queralt   
14.    Noaptea este neutră    
15.    Epilog 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0480 sec