Familia Roademult - Florian Cristescu

Familia Roademult - Florian Cristescu
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-645-979-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 80
Format: 21x30

DESCRIERE

Familia Roademult - Florian Cristescu

 
... era primăvară. Câmpiile înverzite râdeau în bătaia soarelui. Pe lunca din marginea satului, copiii se zbenguiau și alergau după fluturi. Colo, în ceata ștrengarilor de pe luncă, era și Ionică zis Noduleț, nepo‑ tul babei Maria, un băiețel ca de cinci‑șase anișori, grăsuliu, rumen, cu ochii mari, albaștri.
 
Alerga desculț, cu părul în vânt, fără pălărie și fără altă îmbrăcăminte, decât o cămășuță deschisă la gât și scurtă până la genunchi. Cum alerga el așa, pierdut în ceata tovarășilor, numai ce auzi, ca prin vis, glasul bunică‑sii:
 
– Mă, Noduleț, mă! Auzi, mă? Vino încoace! Auzise limpede, cum se aude, dar băiețelul făcu pe surdul și alergă înainte, iuțind pasul, ca să se depărteze cât mai mult de bunică‑sa. Bătrâna îl strigă și mai tare:
 
– Mă, diavole, mă! Hai acasă! Băiețelul se opri o clipă și ascultă. Dar repede se răzgândi și porni iarăși înainte.
 
– Nu stai, hai? Nu stai? O să pun eu mâna pe tine, împielițatule! se auzi din nou glasul bunicii. Noduleț încetini fuga și privi cu coada ochiului spre bătrână, să vadă dacă are vreo nuielușă; dar de oprit, cu totul, nu se opri și nici de răspuns nu voi să răspundă. Femeia se supără:
 
– Te faci că nu mă auzi? Apoi... stai că‑ți arăt eu! Băiețelul se opri, se întoarse cu fața către dânsa și privind mai cu băgare de seamă, se gândea: „Oare să n‑aibă nuielușă? Dacă n‑am văzut bine? Dac‑o ține ascunsă?”. Și iscodea cu ochișorii măriți de îngrijorare; dar nu văzu nici urmă de nuia...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0464 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.