Fântânile Paradisului - Arthur C. Clarke

Fântânile Paradisului - Arthur C. Clarke
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069351062
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 320
Format: 14x20
Categoria: Literatura SF

DESCRIERE

Fântânile Paradisului - Arthur C. Clarke

 
... cu fiecare an care se scurgea, coroana devenea mai apăsătoare. Atunci când, şovăind, venerabilul Bodhidharma Mahanayake Thero i-o aşezase pe cap pentru întâia oară, prinţul Kalidasa fusese surprins de cât de uşoară era.
 
Trecuseră douăzeci de ani şi regele Kalidasa se lepăda bucuros de cununa de aur încrustată cu pietre preţioase ori de câte ori o permitea eticheta curţii. Momentele oficiale erau rare acolo, în vârful bătut de vânt al fortăreţei de piatră; puţini trimişi sau petiţionari veneau în audienţă pe acele înălţimi descurajante.
 
Mulţi dintre cei care călătoreau până la Yakkagala făceau calea întoarsă înainte de ascensiunea finală, printre fălcile leului de piatră ce părea gata oricând să se repeadă chiar din versantul stâncii. Un rege bătrân nu ar fi putut ocupa nicicând un tron cu asemenea aspiraţii cereşti.
 
Într-o zi, Kalidasa putea fi prea slăbit pentru a mai ajunge la propriul palat. Se îndoia însă că va mai apuca acele zile; numeroşii săi duşmani aveau să-l scutească de umilinţele bătrâneţii. Duşmanii aceia se adunau chiar atunci.
 
Privi către nord, văzând parcă armatele fratelui său vitreg cum se întorc să revendice tronul mânjit de sânge al insulei Taprobane. Ameninţarea aceea era încă departe, dincolo de mările răvăşite de musoni; şi deşi Kalidasa se încredea mai mult în spionii săi decât în astrologi, se bucura să ştie că în acea privinţă erau cu toţii de acord.
 
Malgara aşteptase aproape douăzeci de ani, urzind planuri şi câştigând sprijinul regilor străini. Un alt duşman, mai răbdător, mai subtil, se găsea însă mult mai aproape, pândind neobosit dinspre sud.
 
Conul perfect al lui Sri Kanda, Muntele Sfânt, părea foarte aproape în acea zi, dominând cu înălţimea sa câmpia centrală. Din vremurile de demult muntele inspirase veneraţie în inima oricui îl privea. Kalidasa fusese întotdeauna conştient de prezenţa sa ameninţătoare, de puterea pe care o simboliza...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.