Fantezia zborului, sfidarea gravitaţiei prin modelare si evoluţie - Richard Dawkins

Fantezia zborului, sfidarea gravitaţiei prin modelare si evoluţie - Richard Dawkins
-8%
Preț: 110,40 RON
120,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1167-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 16x23

DESCRIERE

Fantezia zborului, sfidarea gravitaţiei prin modelare si evoluţie - Richard Dawkins

 
... visezi uneori că zbori ca o pasăre?
 
Eu, da; şi îmi place la nebunie! Planez uşor pe deasupra copacilor, avântându-mă în aer şi lansându-mă în picaj, explorând cea de-a treia dimensiune. Jocurile pe calculator şi dispozitivele pentru realitate virtuală ne fac să ne avântăm pe aripile imaginaţiei, care ne poartă prin spaţii magice, de basm.
 
Dar nu e ceva real. Nici nu e de mirare că unele dintre cele mai luminate minţi din trecut, ca Leonardo da Vinci, şi nu numai, au visat să se alăture păsărilor în zborul lor, proiectând astfel maşinării care să le ajute să facă acest lucru.
 
Vom discuta mai târziu şi despre unele dintre aceste modele din vechime care nu au funcţionat, majoritatea dintre ele neavând cum să funcţioneze, şi totuşi fără să distrugă visul.

Fantezia zborului este, după cum pe bună dreptate te-ai aştepta să fie, o carte despre zbor: despre multitudinea modalităţilor prin care oamenii au sfidat gravitaţia de-a lungul sutelor, respectiv milioanelor de ani.
 
Însă cartea mai cuprinde şi gânduri rătăcitoare şi idei care şi-au luat zborul, visând la... zbor. Astfel de digresiuni vor fi marcate de caractere mai mici, deseori începând cu „apropo...“ scris cu litere îngroşate.
 
Ca să începem în culmea fanteziei, un sondaj din 2011 realizat de Associated Press susţinea că 77% dintre americani cred în îngeri. Musulmanii sunt obligaţi să creadă în ei. Conform credinţei lor, romano-catolicii cred că de fiecare dintre noi se îngrijeşte un înger păzitor.
 
Asta ar presupune o mulţime de aripi care fâlfâie nevăzute şi neauzite peste tot în jurul nostru. Potrivit poveştilor din O mie şi una de nopţi, dacă te urcai pe un covor magic, nu trebuia decât să te gândeşti la o destinaţie ca să fii purtat într-o clipită acolo. Miticul rege Solomon avea un covor strălucitor din mătase pe care încăpeau uşor 40 000 dintre oamenii lui.
 
De pe covor le putea porunci vânturilor, care îl purtau oriunde ar fi dorit. O legendă greacă ne povesteşte cum Pegas, magnificul cal alb înaripat, îl purta în spate pe eroul Belerofon, pornit în misiunea uciderii Himerei...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0581 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.