Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Fantoma din moara

Fantoma din moara
-20%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 384
Format: 11x18
16,00 RON
20,00 RON (-20%)
Promoția expiră la 28.02.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Fantoma din moara - Doina Rusti

 
Fantoma din moară este parabola comunismului. Un roman care are pastă, vînjos şi care face bună pereche cu parte ori cu părţi din Orbitorullui Cărtărescu.” (Dan C. Mihăilescu)
 
Din carte:
 
... sfârşitul anilor '80 a fost cu totul al lui Max. Alergam dintr-un loc intr-altul, parcă mă văd, cu cizmele de cauciuc. îmi făcusem rost de unele galbene, care mi se păreau foarte şic, chiar şi prin nămoale ori când coboram în bazinele de acumulare, s-arunc câte un ochi la cuplaje.
 
Nu mă despărţeam de ele nici când stăteam în birouri strâmte, făcând zile întregi scheme, care n-aveau mare legătură cu meseria mea. încercam din răsputeri să ies de-acolo, să fac altceva şi nu eram în stare de nimic, pentru că flecare uşă, fiecare drum aveau câte un Max care-ţi punea degetul în piept.
 
Prin ’85 m-am măritat. Lucrurile au devenit din ce în ce mai grele. Nu mă puteam înscrie la doctorat decât dacă aveam o recomandare de la prim-secretarul din judeţ, iar acesta, oricare era el, prin multele judeţe prin care am trecut, îmi spunea invariabil, aproape pe acelaşi ton, că ar trebui să am o activitate socială şi culturala mai susţinută.
 
De fapt, se vorbea că sunt categorii distincte de oameni care primeau recomandarea asta, în ordine, activişti, securişti ori prietenii lor. Nu puteam nici măcar să mă abonez la o revista străină. Tot aşa, nu puteam să intru într-o editura. Şi nici nu înţelegeam pe atunci care erau căile spre perfecţionarea profesională.
 
Eu eram un om cuminte, eram membru de partid, îmi dovedisem capacităţile intelectuale în facultate, îmi plăteam taxa pentru că nu aveam copii.
 
Dar cu toate astea alergam în cizmele mele galbene prin judeţele ţării, dormeam prin barăci ori prin apartamente comune, mă întâlneam din când în când cu Alin, şi eram aproape în permanenţă cu Max înfipt în ceafa mea.
 
Odată, cred că eram la Galaţi, colectivul din care făceam parte a hotărât să participe la Cântarea României, iar pe mine m-au pus prima pe listă, pentru că eram tânără şi fără copii. Nu conta dacă voiam sau nu, dacă puteam sau nu. Am intrat intr-o echipă de dansuri şi-am acceptat partenerul pe care mi l-au dat.
 
Ceea ce la cinci ani mă rănise de moarte acum mi se părea doar un gest de rutină pufoasă. Partenerul meu nu era Găină, ci arăta exact ca un Max, unul mai papagal, dar în fine, cu aceeaşi faţă care-mi zăcea în creier.
 
Mi-era foame, mi-era greaţă şi în ceafă mă lingea încet limba lui Max. Când am ieşit de la spectacol, am aflat că murise buni-câ-mea. Căzuse pe scară şi-şi rupsese gâtul. La un an după ea, în 1985, a murit şi bunicul.
 
Dar lucrurile acestea nu sunt spuse în romanul lui Pavel ori al cui o fi, n-au intrat în gura avidă a istoriei, nu i le-a şoptit fantoma străbunicului său Andronache. In sfârşit, s-au pierdut risipite pe marginea drumului.
 
Romanul se termină cu o zi a anului 1986, în care, într-adevâr, am fost la Comoşteni. Deşi am mai trăit multe de atunci şi poate că mai interesante decât atât.
 
Viaţa mea se rupe brusc în anul 1986, când m-am întâlnit pentru ultima oară cu George. L-am mai văzut după '90, dar la televizor, după ce devenise politolog american...
 
 
CUPRINS:
 
I. Viaţa secretă a Adelei Nicolescu
 
II. Moara
 
III. Două zile

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Mamica la doua albastrele
-20%
19,96 RON
24,95 RON (-20%)
Manuscrisul fanariot
-20%
23,96 RON
29,95 RON (-20%)
Mata Vinerii
-20%
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Logodnica - Doina Rusti
-20%
24,00 RON
30,00 RON (-20%)

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 2.4863 sec
loader
Caut in catalog...
loader