Fara cuvinte. Controlezi limbajul, controlezi mintea - Michael Knowles

Fara cuvinte. Controlezi limbajul, controlezi mintea - Michael Knowles
-7%
Preț: 54,87 RON
59,00 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786303030418
Anul publicării: 2022
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Fara cuvinte. Controlezi limbajul, controlezi mintea - Michael Knowles

 
REDEFINIREA REALITĂŢII

Scepticismul radical pe care este întemeiată corectitudinea politică se prăbuşeşte chiar si la cea mai superficială analiză. Fiecare filosof novice care a declarat vreodată că „nu există adevăr obiectiv” trebuie, inevitabil, să explice cum a ajuns să-si privească propria afirmatie ca fiind adevărată din punct de vedere obiectiv.
 
Dar rigoarea logică si consecventa nu contează atât de mult când vine vorba de corectitudinea politică, fiindcă aceasta, implicit, neagă posibilitatea existentei ambelor notiuni.
 
Chiar si dacă privim acest scepticism radical ca pe o altă minciună bine intentionată - presupunând, de exemplu, că adeptii corectitudinii politice stiu, în adâncul sufletului, că un bărbat care se crede femeie nu este în realitate femeie, dar consideră că e în beneficiul acelui individ si al societătii să pretindă că  înseamnă să dezvăluim o premisă si mai radicală pe care se fundamentează corectitudinea politică: răul adevărului si bunătatea minciunilor.
 
In general, societatea noastră a dezaprobat minciuna. Aveam convingerea că „adevărul ne va elibera”. Corectitudinea politică răstoarnă această conceptie. Adeptii corectitudinii politice cred că adevărul despre un om care crede că e femeie îi va face rău acestuia.
 
Adevărul despre un bebeluş o va afecta pe mama care vrea să scape de el. Ei consideră că adevărul e distructiv si minciunile sunt marcate de compasiune. Pentru adeptii corectitudinii politice, minciuna că un bărbat este femeie îl va elibera pe acesta de lanturile biologiei.
 
Minciuna că un bebelus nu e om sau nu e viu o va elibera pe mamă de lantul ombilical nedorit care îi impune responsabilitate. Dacă limbajul într-adevăr constituie realitatea, atunci nu e nimic gresit în acest gen de minciuni. Dacă vorbele pot redefini realitatea, atunci acestea nici măcar nu sunt minciuni...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0644 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.