Fără să ajungi vreodată în varf - Paolo Cognetti

Fără să ajungi vreodată în varf - Paolo Cognetti
-20%
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8053-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 152
Format: 13x20

DESCRIERE

Fără să ajungi vreodată în varf - Paolo Cognetti

 
... cunoşteam mantra: ki e ţipătul acvilei şi, în consecinţă, al vîntului, so e respiraţia profundă a pămîntului. Colina e punctul în care spiritul vîntului şi cel al pămîntului se înfruntă şi, cînd ajungem acolo sus, ducem un dar, pentru ca ele să se liniştească şi să ne lase să trecem. Am pus şi eu piatra mea pe grămăjoară, însă fără să spun nimic. Lakba se întorsese deja să se ocupe de catîri.

La coborîre mi-am eliberat picioarele, fericite să meargă la înălţimi mai joase şi să regăsească oxigenul în singe. Puţin a lipsit să încep să alerg. Aşa mi-a apărut în faţă Shey, după vreo două ore în care mă simţisem din nou uşor: o albie de păşuni încă foarte verzi - în octombrie şi la 4. 200 de metri - la confluenţa a două cursuri de apă: cel căruia Peter îi spunea Rîul Negru, învolburat şi cu multă apă, pe firul căruia tocmai coborîserăm de la sud, şi placidul Rîu Alb, care se unea cu el din est.
 
Pe fundul albiei, dincoace de un podeţ, erau instalate două corturi de păstori şi dădeau roată nişte viţei de iac, dar vedeam dincolo de marile împrejmuiri de piatră, după urmele lăsate pe teren, cît de frecventată era acea păşune vara. Dincolo de podeţ, pe o înălţime dinspre sud, clădirile mănăstirii se reliefau în soare. Poziţia dominantă, culoarea roşie a zidurilor şi steagurile care fluturau pe acoperişuri îi dădeau mănăstirii aerul unei fortăreţe.

Cum treceam pe lingă unul dintre corturi, am regăsit-o pe Kanjiroba jucîndu-se cu o fetiţă de vreo zece ani, în timp ce un copil de trei sau patru ani se ţinea după ea, tot împiedicîndu-se. Amîndoi aveau tunică purpurie şi centură în dungi colorate, faţa murdară de pămînt şi funingine, frumoasele trăsături tibetane.
 
Mama, aşezată în afara cortului, torcea lină de iac. Lingă Rîul Negru erau şase morişti mici de rugăciune, dar canalul care trebuia să le alimenteze secase: toamna apa nu era suficientă ca să pună în mişcare roţile din interiorul moriştilor, cilindrii pe care era gravată mantra Om Mani Padme Hum.
 
Aş fi vrut să le văd primăvara. îmi plăcea ideea că torentul e cel care se roagă şi că în jur animalele pasc şi copiii se joacă de parcă nimic nu s-ar fi întîmplat.

Am trecut peste podeţ şi am urcat spre mănăstirea alcătuită dintr-o impunătoare stupă tibe-tană, cîteva căsuţe ce păreau nelocuite, mănăstirea...
 
CUPRINS:
 
1.    De-a lungul rîului   
2.    La poalele muntelui sacru   
3.    Printr-o vale de frontieră   
4.    In deşert
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Created in 0.0457 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.