Fata cu Leica - Helena Janeczek

Fata cu Leica - Helena Janeczek
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-710-654-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 424
Format: 14x20

DESCRIERE

Fata cu Leica - Helena Janeczek
 
... conversaţia se încheie cu schimbul datelor de contact ale doctorului Chardack şi ale doctorului Kuritzkes, care se gândeşte să părăsească FAO şi, în general, ONU, chiar dacă nu-i surâde ideea că nu va mai fi bine-venit peste tot.

— Atunci, te aştept, Willy, aştept ca muşchiul fără vlagă al vechii Europe să te primească triumfal...

în picioare, pentru câteva clipe, în faţa aparatului pus în furcă, doctorul Chardack încă aude ultimul banc al prietenului său, atât de cald în ciuda sarcasmului implicit. Dar îndată ce-şi dă seama ce-l prile-juise - aluziile astea telefonice neclare - se crispează.

De ce se dusese Georgia Roma? Chiar se iluzionase că acolo, la FAO, ar fi învins foamea, nici mai mult, nici mai puţin? Nu fusese niciodată un naiv sau un exaltat, dimpotrivă. Cine ştie dacă s-ar fi dus în Spania de n-ar fi venit să-l convingă nebuna aia s-o refuzi pe Gerda, vezi să nu!
 
Era nebună de legat, chiar mai mult decât Capa, care a înlemnit când a descoperit că ea nu se mulţumea cu o lungă vacanţă italiană la celebrul Georg. Nu, inconştienta aia luase cu ea pozele miliţiilor republicane în leagănul fascismului!
 
Gerda, impasibilă, o ţinea sus şi tare că erau prostii, pretexte ca să-i facă o scenă, şi cine asista la cearta asta în zarva primitoare a unei cafenele pariziene abia îşi stăpânea un surâs admirativ.

în orice caz, Georg Kuritzkes se alăturase Brigăzilor Internaţionale1 şi-apoi rămăsese la Marsilia, intrând în Resistance, în timp ce Willy ridica ancora către Statele Unite. Dar, înainte să urce în munţi, Georg îşi luase licenţa, iar după Eliberare se specializase cu o teză care-i adusese un post de cercetător la UNESCO...
 
CUPRINS:
 
Prolog
Perechi, fotografii, coincidenţe #1    

Partea întâi
Willy Chardack, Buffalo, N. Y., 1960   

Partea a doua
Ruth Cerf, Paris, 1938   

Partea a treia
Georg Kuritzkes, Roma, 1960    

Epilog
Perechi, fotografii, coincidenţe #2  

Mulţumiri si note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0474 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.