Fata de la Savoy - Hazel Gaynor

Fata de la Savoy - Hazel Gaynor
-10%
Preț: 43,20 RON
48,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-913-469-6
Anul publicării: 2020
Pagini: 448
Format: 13x20

DESCRIERE

Fata de la Savoy - Hazel Gaynor
 
„Asta este partea fascinantă a vieţii, domnişoară Lane. Minunata ei imprevizibilitate.”

— Lucrurile sunt foarte simple: o persoană poate să fie nepunctuală sau dezordonată, însă dacă vrea să se descurce în viată, în mod cert nu poate să aibă ambele metehne.
 
Nu voi uita niciodată aceste cuvinte si nici pe menajera care mi le-a aruncat în fată pe când mă furisam înapoi în casă - ră-văsită si la o oră târzie - după o după-amiază în care avusesem liber. Mă plimbasem cu Teddy prin ploaia de vară si pierdusem complet notiunea timpului. Meritam să fiu mustrată.
 
— Dorothy Lane, esti exemplul perfect de persoană care nu se va ajunge nicăieri în viată. Nu se va alege nimic de tine.
 
A fost prima dată când mi s-a spus că nu sunt bună de nimic. Dar nu a fost si ultima.
 
Eram la prima mea slujbă pe atunci. Fată în casă, bună la toate. „Fata nepricepută la toate, mai bine zis”, bombănea menajera. O chema Peggy Griffin, sau Piggy*, cum îi spuneam în privat, din cauza nasului scurt si tesit si a mâinilor ca niste copite. Piggy nu mă suporta si nici eu nu o suportam pe ea.
 
Nici treburile casnice nu le puteam suporta, de altfel. Presupun că nu mă ajuta faptul că toate gândurile mele erau de regulă în altă parte, iar nu la sarcina pe care o aveam de îndeplinit.

„Dolly visătoarea” mă porecliseră servitoarele de la Maw-desley Hall. Ferestrele deschise si usile întredeschise sunt un dar pentru o fată cu urechile ascutite si cu capul în nori. Muzica ce se auzea de la patefon mă făcea să salt în ritm de dans pe când storceam rufele de luni.
 
Frânturi de conversatii pluteau pe culoare, iar eu măturam si lustruiam, umplându-mi capul cu gânduri despre vedetele din productiile de pe scenele din West End, Ziegfeld Follies, Broadway - toate acestea fiind o dis-tractie de la rutina tristă a muncii, de la război, de la teama că Teddy va fi mobilizat.
 
S-ar putea să fi pierdut multe lucruri în acei ani în care am început să am toate aceste dorinte naive, dar m-am agătat de visările mele cu încăpătânarea unei slujnice din Lancashire. Dorinta de a ajunge mai sus nu m-a părăsit niciodată. O simteam ca pe o fluturare de aripi în inimă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0440 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.