Femei care alearga cu lupii

Femei care alearga cu lupii
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 560
Format: 13x20

DESCRIERE

Femei care alearga cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice - Clarissa Pinkola Estes

 
... in fiecare femeie se ascunde o creatura puternica, inzestrata cu instincte bune, pasionata, creativa si inteleapta. Adesea, insa, cultura si societatea au sufocat aceasta "Femeie salbatica”, au redus-o la tacere, incercand cu obstinatie sa o "civilizeze", fortand-o sa-si asume roluri rigide, care-i inabusa elanurile. 
 
Din carte:
 
Vânătoarea: Când inima-i un vânător singuratic

Femeia-schelet: Faţă in faţă cu natura viaţâ-moarte-viaţă a iubirii
 
Lupii ştiu ce Înseamnă a fi împreună. Cine i-a studiat atent ştie cât de profunde sunt legăturile dintre ei. De regulă, cuplurile se formează pe viaţă.
 
Chiar dacă există conflicte, chiar dacă apar neînţelegeri, legăturile lor puternice le permit să le depăşească şi să rămână imiţi în iernile aspre, ca şi în primăverile abundente, în perioadele de lungi peregrinări, în timpul naşterii noilor pui, al înfruntării vechilor duşmani, al dansurilor tribale şi cântecelor de grup.
 
Nevoile relaţionale ale oamenilor nu diferă cu nimic de cele ide lupilor.
 
Dacă viaţa instinctuală a lupilor implică loialitate şi legături trainice, pline de încredere şi devotament, oamenii au uneori probleme în acest domeniu.
 
Dacă ar fi să vorbim în termeni arhetipali despre strânsele legături dintre lupi, am putea spune că integritatea acestor relaţii derivă  din supunerea lor faţă de ancestrala natură viaţă-moarte-viaţă.
 
Natura viaţă-moarte-viaţă este un ciclu de naştere, creştere, declin şi moarte, urmat întotdeauna de o nouă naştere. Acest ciclu influenţează viaţa fizică în ansamblul său şi toate aspectele vieţii psihice.
 
Totul, dar absolut totul i se supune: soarele, stelele, luna, oamenii, făpturile toate, de la cele mai mari până la cele mai mici, celulele, atomii...
 
Spre deosebire de oameni, lupii nu sunt surprinşi de suişurile şi coborâşurile vieţii, energiei, forţei, hranei sau oportunităţilor, nici nu le consideră punitive.
 
Ei le iau aşa cum vin şi caută să se adapteze lor cât mai bine posibil. Natura instinctuală are extraordinara capacitate de a traversa momentele bune şi rele, fără a-şi modifica câtuşi de puţin relaţia cu sine şi cu ceilalţi.
 
Lupii fac faţă ciclurilor naturii şi destinului cu graţie, inteligenţă şi cu dorinţa nestrămutată de a rămâne împreună cu propriul partener, de a trăi cât mai mult şi cât mai bine.
 
Dar pentru ca noi, oamenii, să ajungem să ne comportăm în modul acesta atât de înţelept, atât de protector, atât de sensibil, trebuie să înfruntăm ceea ce ne sperie cel mai tare. Căci, aşa cum vom vedea, nu avem de ales. Trebuie să dormim cu Doamna Moarte.

In poveştile înţelepte, iubirea este rareori o întâlnire romantică a doi îndrăgostiţi Poveştile din regiunile circumpolare, de pildă, descriu iubirea ca o unire a două fiinţe, ale căror forţe reunite îi permit uneia dintre ele, sau amândoura, să intre în contact cu lumea sufletului şi să participe la destin ca la un dans cu viaţa şi cu moartea.
 
Cea pe care am să v-o spun acum este o poveste de vânătoare pe tema iubirii. Acţiunea ei se petrece în nordul îngheţat şi, pentru a o înţelege, trebuie să ştim că, acolo, intr-un ţinut dintre cele mai aspre de pe pământ, cu o cultură a vânătorii puternic înrădăcinată, iubirea nu e un flirt, nici urmărirea unei simple plăceri a eului, ci o legătură vizibilă, creată de muşchiul psihic al rezistenţei, o unire ce se menţine în perioadele de abundenţă, dar şi în vremurile de austeritate, în nopţile senine, dar şi în zilele de mari încercări Unirea a două fiinţe este văzută ca o magie şamanică, angakok, ca o relaţie prin intermediul...
 
 
CUPRINS:
 
DARUL FEMEII SĂLBATICE

PREFAŢĂ      
INTRODUCERE: CÂNTÂND PESTE OASE          
 
POVEŞTILE
 
1.    URLETUL: RENAŞTEREA FEMEII SĂLBATICE    
Loba
Cei patru rabini
 
2.    PE URMELE INTRUSULUI: PRIMA INIŢIERE    
Barbă Albastră
Prădătorul natural al psihicului
Femeia naivă ca pradă
Cheia cunoaşterii: importanţa căutării
Mirele-bestie
Mirosul sângelui
Ascunderea şi spionarea
Strigătul
Devoratorii de păcate Omul negru în visele femeilor
 
3.    ADULMECÂND ESENŢA: RECUPERAREA INTUIŢIEI CA INIŢIERE 
Păpuşa din buzunar: Preaînţeleapta Vasilisa
Prima sarcină: Să-i permitem prea bunei mame să moară
A doua sarcină: Revelarea umbrei
A treia sarcină: Călătoria în întuneric
A patra sarcină: înfruntarea Vrăjitoarei Sălbatice
A cincea sarcină: Slujirea non-raţionalului
 
...
 
Vezi si alte carti din domeniul: Dezvoltare personala
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.