Femeia care aștepta - Andrei Makine

Femeia care aștepta - Andrei Makine
-20%
Preț: 18,40 RON
23,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7933-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 216
Format: 11x18

DESCRIERE

Femeia care aștepta - Andrei Makine

 
... până atunci fugisem de cei care considerau că timpul nostru se scurge prea încet. De fapt, încercam să scap mai degrabă de mine însumi, pentru că mă deosebeam prea puţin de ei.
 
Am înţeles acest lucru într-o noapte de martie, într-un atelier pe care-l numeam Wigwam. Pe o pânză abia acoperită de culori, o figură schiţată din câteva linii semăna în mod straniu cu mine.

La un moment dat, cadenţa recitării coincidea cu suflul ritmic al celor doi amanţi. Toată lumea încerca să-şi păstreze aerul serios. Mai ales poetul însuşi. Conţinutul strofelor impunea acest lucru.
 
Ţara noastră era comparată cu o planetă terifiantă a cărei masă imensă îi împiedica pe locuitorii ei să se smulgă gravitaţiei. Cuvântul „planetă" rima cu „niet“, ambele repetându-se de mai multe ori, într-o incantaţie obsedantă.
 
La mijlocul recitării, această rimă a început să primească un ecou de icnituri bărbăteşti şi, cu un ton mai sus, gemetele unei femei, un cuplu separat de noi doar prin câteva pânze atârnate pe şevalete. Printre care se afla şi portretul abia conturat al unui bărbat ce semăna cu mine.

Situaţia era caraghioasă. Şi cu toate acestea, noaptea, festivă ca atâtea alte nopţi petrecute în atelierul acela, era tristă.

Nu pentru că nu ar fi fost, ca de obicei, mult alcool, multă muzică (cântăreţul de jazz aflat pe punctul de a şopti în urechea fiecăruia câte un secret şi care îşi tot amâna mărturisirile), multe trupuri, majoritatea tinere, gata să se iubească dincolo de orice interdicţii sau, mai degrabă, tocmai pentru a-şi bate joc de interdicţii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

18,37 RON
22,96 RON (-19,99%)
26,36 RON
32,95 RON (-20%)
13,56 RON
16,95 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
22,40 RON
28,00 RON (-20%)
Created in 0.0524 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.