Femeia stângace - Peter Handke

Femeia stângace - Peter Handke
-6%
Preț: 35,72 RON
38,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067107463
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

Femeia stângace - Peter Handke

 
... avea treizeci de ani si trăia într-o aşezare de bungalow-uri amplasate în terase, pe versantul sudic al unui munte de înălţime mijlocie, deasupra pâclei unui oraş mare.
 
Chiar şi atunci când nu priveau pe cineva anume, ochii ei începeau a străluci din când în când fără ca, în rest, chipul să i se transforme. în târziul acelei după-amiezi de iarnă şedea, în lumina galbenă care venea de afară, la fereastra camerei de zi spaţioase, în faţa maşinii de cusut electrice, iar alături fiul ei în vârstă de opt ani îşi scria o compunere pentru şcoală.
 
Una din laturile lungi ale încăperii se constituia dintr-un perete în întregime de sticlă ce dădea înspre o terasă năpădită de iarbă, cu un pom de Crăciun azvârlit acolo, şi înspre calcanul lipsit de ferestre al casei vecine.
 
Copilul şedea la o masă dată cu baiţ maro, aplecat peste caietul de şcoală şi scria cu stiloul, scoţându-şi limba printre buze şi lingându-le. Din când în când se oprea, privea pe fereastră şi apoi îşi continua, mai hotărât, scrisul.
 
Sau îşi privea mama care, deşi întoarsă cu spatele, îi simţea căutătura si se uita la el. Femeia era căsătorită cu directorul comercial de la filiala locală a unei firme de porţelanuri, cunoscută în întreaga Europă; în seara aceasta bărbatul trebuia să se întoarcă dintr-o călătorie de afaceri de mai multe săptămâni în Scandinavia.
 
Familia nu era înstărită, dar trăia confortabil, bungalow-ul era închiriat pentru că în orice moment bărbatul putea fi transferat în alt loc.

Copilul terminase de scris şi începu să citească: „Cum îmi imaginez eu o viaţă mai frumoasă: Aş vrea să nu fie nici frig, nici prea cald. Să adie întruna un vânt căldicel, câteodată să fie si furtună ca să trebuiască să te ghemuieşti. Automobilele să dispară. Casele să fie roşii, tufişurile de aur. Să le ştim pe toate şi să nu mai avem nevoie să învăţăm nimic. Să locuim pe insule...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0692 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.