Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Fenomenul bullying - 8 strategii pentru a-i pune capat

Fenomenul bullying - 8 strategii pentru a-i pune capat
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 256
Format: 13x20
35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Fenomenul bullying - 8 strategii pentru a-i pune capat - Signe Whitson

 
... am învăţat că a asculta este un dar pe care adulţii care vor să fie de ajutor îl pot oferi tinerilor. Experienţa de a fi ascultat şi înţeles este profundă pentru oricine, dar mai ales pentru copiii care sunt obişnuiţi să fie ei cei care ascultă predicile adulţilor. Dar ce înseamnă să asculţi cu atenţie?
 
Ascultarea trebuie să semene foarte mult cu liniştea, doar puţin mai complicat. A asculta aşa cum trebuie implică elemente precum:

   • Atenţie şi concentrare desăvârşite. A ascuIta cu adevă rat înseamnă că telefoanele mobile, computerele, tehnologia, agendele personale şi celelalte lucruri care ne distrag atenţia trebuie puse deoparte pentru un timp.

   • Un bun contact vizual. Acest lucru nu trebuie totuşi confundat cu a-i obliga pe copii să se uite în ochii adulţilor atunci când vorbesc. Această abilitate socială e pentru alt loc şi alt timp. Când copiii vorbesc despre ceva dureros, le este greu să-i privească direct în ochi pe adulţii cărora li se destăinuie. Responsabilitatea de a menţine un bun contact vizual revine celui care ascultă. Acestea fiind spuse, unul dintre locurile în care îi ascult cel mai bine pe copii este maşina: în timp ce conduc, cu ochii lipiţi de drum. Faptul de a sta într-un vehicul împreună cu o altă persoană, fără intensitatea caracteristică unei conversaţii faţă în faţă, îi face pe copii mai dispuşi să-şi împărtăşească experienţele.

   • Receptivitatea. Când adulţii au impresia că ştiu ce urmează să spună un copil, ascultă altfel decât atunci când au mintea deschisă în legătură cu direcţia în care se îndreaptă conversaţia. A asculta eficient înseamnă a face tot posibilul să vă eliberaţi mintea de concluzii deja trase şi să ţineţi pasul cu gândurile şi sentimentele unui copil despre un eveniment anume.

   • Întrebări deschise. Unii copii pot vorbi la nesfârşit despre bullying; alţii ezită să o facă. A asculta bine poate implica să puneţi întrebări la care să nu se răspundă doar cu "da" sau "nu". Aceste întrebări au rolul de a face pe un copil reticent să înceapă să-şi spună povestea sau de a ajuta un copil derutat să privească lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

   • Sprijin şi empatie. E nevoie de mult curaj din partea tinerilor pentru a vorbi despre experienţele lor cu bullying-ul. În momentul în care un copil depăşeşte îndoiala de sine, umilinţa, ruşinea şi frica de a fi catalogat drept pârâcios şi se hotărăşte să spună unui adult că a fost agresat, este foarte probabil să fie măcinat de suferinţă.
 
A asculta eficient implică a-l susţine pe acel copil pentru că a avut putere să ceară ajutorul şi a-i oferi sprijin ca să treacă mai uşor peste ce a îndurat. Empatia este darul de a-l face pe tânărul respectiv să se simtă înţeles, asigurându-l că de acum înainte nu va mai trece prin acele experienţe de unul singur...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte de Babette Rothschild... 9
Introducere... 13

Strategia 1. Recunoaşteţi bullying-ul atunci când îl vedeţi... 19
Strategia 2. Construiţi relaţii profunde cu copiii... 54
Strategia 3. Opriţi bullying-ul ori de câte ori observaţi că acesta are loc... 75
Strategia 4. Ocupaţi-vă în mod direct de problema bullying-ului cibernetic... 95
Strategia 5. Dezvoltaţi competenţe sociale şi emoţionale... 131
Strategia 6. Transformaţi martorii în prieteni... 168
Strategia 7. Oferiţi-le ajutor copiilor care agresează... 188
Strategia 8. Menţineţi dialogul deschis... 211

Resurse... 237
Referinţe... 247
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2017

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1016 sec
loader
Caut in catalog...
loader