Fete strălucitoare - Lauren Beukes

Fete strălucitoare - Lauren Beukes
-8%
Preț: 60,63 RON
65,90 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-088-066-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Fete strălucitoare - Lauren Beukes

 
20 noiembrie 1931
NISIPUL CEDEAZĂ SUB EL. NU‑I DELOC NISIP, CI NOROI împuţit şi rece ca gheaţa, care plescăie sub tălpile lui şi‑l udă prin ciorapi. Harper înjură în barbă, nevrând să‑l audă oamenii.
 
Strigă unul spre altul prin întuneric: „Îl vezi? L‑ai prins?” Dacă apa n‑ar fi fost atât de afurisit de rece, ar fi riscat să înoate ca să scape. Dar deja tremură violent de la vântul care bate dinspre lac, muşcându‑l şi biciuindu‑l prin cămaşă, fiindcă haina şi‑a abandonat‑o în spatele bodegii, plină de sângele lepădăturii ăleia.
 
Înaintează cu greu pe plajă, apucând pe o cărare printre gunoaie şi buşteni putreziţi, noroiul sugându‑i fiecare pas. Se ascunde după o cocioabă de la marginea apei, încropită din cutii de carton, fixate între ele cu hârtie gudronată.
 
Lumina becului pătrunde prin crăpăturile şi cârpelile dintre cartoane, făcând toate lucrurile să lucească. Nu ştie de ce oamenii construiesc atât de aproape de lac, oricum – de parcă ar crede că lucrul cel mai rău deja s‑a întâmplat şi că mai rău de atât nu poate fi.
 
Nu că oamenii ar fi mai breji la malul apei. Nu că apa s‑ar putea umfla de la ploaie şi ar rade din temelii afurisitul ăsta împuţit de Hooverville de pe faţa pământului. Adăposturile unor oameni uitaţi de lume, sătui de nenorociri până în măduva oaselor. Nimeni nu le‑ar duce dorul.
 
Cum nimeni n‑o să‑i ducă dorul nici nenorocitului de Jimmy Grebe. Nu se aşteptase ca Grebe să sângereze aşa. Nu s‑ar fi ajuns la asta, dacă nemernicul ar fi luptat cinstit. Dar era gras şi beat şi disperat. Nu putea da un pumn ca lumea, aşa că se repezise la testiculele lui.
 
Simţise degetele groase ale ticălosului nenorocit înşfăcându‑l de pantaloni. Omul se bate urât, răspunzi şi tu mai urât. Nu‑i vina lui că marginea spartă a sticlei i‑a prins o arteră. El ţintise spre faţa lui Grebe. Nimic nu s‑ar fi întâmplat dacă jegosul ăla de ofticos nu l‑ar fi prins la cărţi.
 
Grebe îşi ştersese flegma însângerată cu mâneca, desigur, dar toată lumea ştia că are tuberculoză, tuşindu‑şi boala în batista însângerată. Boala şi sărăcia şi cedarea nervilor oamenilor. Ăsta‑i sfârşitul Americii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0674 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.