Fetele disparute din Paris - Pam Jenoff

Fetele disparute din Paris - Pam Jenoff
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-33-4508-1
Anul publicării: 2019
Pagini: 366
Format: 13x20

DESCRIERE

Fetele disparute din Paris - Pam Jenoff

 

New York, 1946
Dacă n-ar fi existat cea de-a doua mare greşeală a vieţii ei, Grace Healey nu ar fi găsit niciodată acea valiză.
La nouă şi douăzeci, într-o dimineaţă de marţi, Grace ar fi trebuit să se îndrepte către sud, în primul din cele două autobuze pe care le lua de obicei ca să ajungă în centrul oraşului, căci făcea naveta între casa în care stătea cu chirie, în Hells Kitchen, şi biroul din Lower East Side, unde lucra.

 

Iar ea era în drum spre serviciu. însă acum nu se afla nicidecum aproape de cartierul în care-şi avea căminul. în schimb, mergea spre sud, pe Madison Avenue, strângându-şi părul creţ într-o coadă.

 

Deşi era frig, se dezbrăcă iute de haină, ca să-şi poată da jos cardiganul de un verde precum cel al mentei. Nu voia ca Frankie să observe că era acelaşi pe care îl purtase la muncă şi cu o zi înainte, şi s-o întrebe ceva de neconceput: dacă trecuse pe acasă.


Grace se opri ca să se studieze în vitrina unui magazin universal. Şi-ar fi dorit ca magazinul să fi fost deschis, ca să-şi poată cumpăra o pudră cu care să-şi acopere urmele de pe gât şi o mostră de parfum cu care să mascheze duhoarea de coniac băut cu o zi în urmă, amestecată cu aroma delicioasă, dar puternică a aftershave-ului lui Mark, ce o ameţea şi o făcea să se simtă ruşinată de fiecare dată când îi venea în nări.

 

Un beţiv stătea într-un colţ, mormăind în somn. Privindu-i paloarea cenuşie, cadaverică, Grace simţi un fel de solidaritate. De pe aleea din apropiere auzi o lovitură într-un tomberon de gunoi, un sunet care acompania zgomotul înfundat din propriul cap. Intregul New York părea verzui şi mahmur. Sau poate că pentru ea totul era confuz.

 
Rafalele tăioase ale vântului de februarie biciuiau Madison-ul, făcând steagurile care atârnau deasupra, agăţate pe zgârie-nori, să se zbată cu furie. Un ziar vechi şi mototolit se învârtea, purtat de vânt, pe marginea drumului.
 
Auzind clopotul de la Saint Agnes bătând ora nouă şi jumătate, Grace mări pasul şi simţi cum începea să transpire din cauza ritmului alert. Clădirea Gării Grand Central se profila, uriaşă, în faţă. încă puţin şi putea să cotească la stânga, pe Forty-Second Street, şi să prindă un autobuz expres care mergea în centru, spre Lexington...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0494 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.