Fidelitate - Marco Missiroli

Fidelitate - Marco Missiroli
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-262-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

Fidelitate - Marco Missiroli

 
... Andrea a continuat s-o privească, apoi s-a dus spre vestiar. S-a schimbat în viteză, ieşind din centrul FisioLab nu se mai gândea la niciunul dintre pacienţi. Odată lua după el corpurile: cum să le poată repara, în cat timp, cum să poată optimiza şedinţele.
 
Apoi învăţase să le uite, umblând prin Milano cu străzile lui elegante ce înconjoară artera Cappuccini, furnicarul neaşteptat de pe Corso Buenos Aires, traficul furios al inelului principal de circulaţie, complicatul Milano. Complicat era adjectivul pe care profesoarele lui şi toţi ceilalţi i-l atribuiau încă din copilărie.
 
Complicat: vorbeşte puţin. Complicat: nu ascultă. Complicat: l-a snopit în bătaie pe un coleg. Complicat: şi-a abandonat câinele de la o zi la alta. Complicat: n-a avut niciodată o prietenă, apoi prea multe nepotrivite.
 
Complicat: Andrea Manfredi. Şi când mama lui spusese că fiul ei e complicat ca Milano — dificil doar la prima vedere —, el ştiuse ce înseamnă să fii înţeles.

Acum avea nevoie de asta, „să se simtă parte“, trecând pe lângă Villa Invernizzi şi păsările flamingo improbabile în fântână, pe lângă parada de clădiri stil Liberty cu zidurile înnegrite de trafic, întorcându-se pe străzile care ajungeau la Porta Venezia, cu poponarii şi africanii şi burghezii unul lângă altul, de-a lungul şinelor de tramvai de pe bulevardul Piave acoperite de iarbă proaspătă.
 
A mers pe lângă ele vreun kilometru — avea felul lui de a se plimba cu mâinile în buzunare şi umerii încovoiaţi, aproape elegant —, a ajuns în Piazza del Tricolore şi a luat tramvaiul 9 până la Porta Romana, suburbia oraşului înainte să devină la modă.
 
Crescuse acolo, părinţii lui aveau de douăzeci şi trei de ani chioşcul de ziare din faţa bisericii Sânt’Andrea. La chioşc îşi câştigase banii pentru cursurile de fizioterapie, muncind încă din zori şase veri şi două ierni întregi.
 
Ştia să bifeze ziarele nevândute cu atenţie şi continua o filosofie proprie de expunere: printre reviste insera un intrus, benzile desenate Marvel, cărţile ilustrate cu animale sau albumele Panini...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0757 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.