Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Fiii lui Caesar

Fiii lui Caesar
ISBN: 973-571-731-5
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 296
Format: 16,5x23,5
39,90 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Fiii lui Caesar''


...lucrarea de fata este povestea uneia dintre cele mai interesante dinastii din istorie. Trece in revista ascensiunea familiilor Iuliana si Claudiana in vremea Republicii, concentrandu-se in relatarea vietii a sase barbati: Iulius Caesar, Augustus, Tiberius, Gaius Caligula, Claudius si Nero, care au stapanit Roma, transformand-o dintr-o democratie intr-o posesiune personala.

Caesar si Caligula au fost asasinati, Nero s-a sinucis, iar Claudius a fost otravit. Numai Augustus si Tiberius au murit de moarte naturala, dar nici aceasta nu e o certitudine. Saga Iulio-Claudienilor mai contine o pleiada de alte personalitati, de la Cicero, marele om de stat al Republicii, pana la impetuoasa Livia sau Marcus Antonius, cel plin de pasiune, de la intrigantul Seianus pana la Agrippina, mama lui Nero, sora a lui Caligula, care probabil si-a ucis sotul, fiind la randul ei ucisa de fiu.

Povestea celei mai marete dinastii a Romei, desfasurata intr-o perioada de razboaie cu triburile si puterile straine, dar si de intrigi de familie, este totodata povestea nasterii sistemului din care s-a format Europa de astazi.

In Roma nicio familie nu era mai veche decat gens Iulia, cum de altfel nicio alta familie nu era mai puternica decat gens Claudia.

Triumvirul Octavian, patat de sangele atator conflicte, in perioada in care cauta sa-si consolideze lovitura militara de stat care l-a adus la putere, s-a recreat pe sine ca imparatul Augustus, aducand clanului Iuliilor de care apartinea, alianta Claudienilor.

Principatul, forma de guvernamant creata de acesta, a durat secole, dar i-a marcat in mod deosebit familia, aparand astfel numeroase tragedii personale, crime sau asasinarea membrilor ei. La o generatie de la moartea lui Augustus, dinastia Iulio-Claudiana era deja stinsa.


Autor: Philip Matyszak

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Istorie universala

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1109 sec
loader
Caut in catalog...
loader